Ταλανίζουν οικονομία και διαχείριση το Δήμο Ξηρομέρου

Το αίτημα για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο Ξηρομέρου έκανε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Είναι εξάλλου γνωστό πως με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στο Ξηρόμερο τα οικονομικά θέματα έχουν γίνει το «θέμα» του δήμου, με την πρώην και την νυν δημοτική αρχή να αλληλοκατηγορούνται αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στο δήμο.

Η νέα δημοτική αρχή κάνει κινήσεις που υποδηλώνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά. Για παράδειγμα το μπαράζ από την πλευρά του δήμου των ανακοπών στις διαταγές πληρωμής, που εκδίδονται στα δικαστήρια μετά το μπαράζ των προσφυγών των προμηθευτών του δήμου, που διεκδικούν αμοιβές για προφορικές συμβάσεις που σύναπτε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η πλευρά Γαλούνη ωστόσο ισχυρίζεται πως ο Δήμος χρεώνεται άσκοπα και άδικα με μεγάλες δικαστικές δαπάνες, γιατί υπάρχουν βεβαιώσεις αναγνώρισης των οφειλών από το δήμο. Καθώς επίσης πως κι αν ακόμη ακυρωθούν οι διαταγές πληρωμής για τυπικούς λόγους, οι προμηθευτές θα δικαιωθούν προσφεύγοντας στα δικαστήρια με αγωγές. Για τη δικαστική έκβαση των υποθέσεων ίσως είναι δύσκολο να κάνει εκτιμήσεις.

Εκείνο που όμως παράγει μέχρι στιγμής πολιτικό αποτέλεσμα είναι η στάση της δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, που θέλει να δώσει έμφαση στο γράμμα του νόμου. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου στο δήμο Ξηρομέρου αναμένονται με ενδιαφέρον…