“Κομμένο” το τσιγάρο δείχνουν οι έλεγχοι στο Αγρίνιο

Συστράτευση κατά του καπνού καταγράφουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ΕΑΔ – ΕΛ.ΑΣ καταρρίπτοντας τον μύθο περί μη συμμόρφωσης των πολιτών με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια εν μέσω εορταστικής περιόδου καταγράφοντας χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας σε μέρη που πριν μερικούς μήνες το κάπνισμα αποτελούσε κανόνα.Από το σύνολο των 163 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 77% των περιπτώσεων.Από το σύνολο των 44 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που κατεγράφησαν, μόνο οι 6 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Στο Αγρίνιο κατά τους ελέγχους που έγιναν σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια, καφέ, παιδότοποι, νοσοκομεία) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανέναν από τους εσωτερικούς χώρους. Σε 2 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ στους υπευθύνους των καταστημάτων. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των ελεγκτών –επιθεωρητών και των επιχειρηματιών.

Στη Ναύπακτο κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια , μπαρ, καφέ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανένα από αυτά ωστόσο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος των 500 ευρώ έκαστο.

πηγή : aftodioikisi.gr