Στον Έβρο 20 αστυνομικοί από το Αγρίνιο

«Σε όλες τις μάχες μπορούμε να νικήσουμε, μόνο να τις δώσουμε μαζί» το μήνυμα των αστυνομικών
Για τον Έβρο αναχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 20 αστυνομικοί από την περιοχή του Αγρινίου. Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και συμμετέχουν στη διμοιρία ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τους 20 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αιτωλίας που βρέθηκαν στον Έβρο το προηγούμενο διάστημα και πλέον παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.

«Απ’το μέτωπο του κορονοϊού, στο μέτωπο του Έβρου. Σε όλες τις μάχες μπορούμε να νικήσουμε, χρειάζεται μόνο να τις δώσουμε όλοι μαζί. Εμείς έξω στα μέτωπα κι εσείς μέσα σε καραντίνα. Είναι εξίσου σημαντικό για την νίκη να μείνετε μέσα στα σπίτια σας. Όταν περάσει όλο αυτό να είμαστε πάλι όλοι μαζί, υγιείς και να πούμε ότι τα καταφέραμε» ήταν το μήνυμά τους μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για την αντιμετώπιση των κρίσεων, τόσο του κορονοϊού, όσο και του μεταναστευτικού.

Αν και πράγματι η κρίση του κορονοϊού έχει επισκιάσει την επικαιρότητα, η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια για τη φύλαξη των συνόρων συνεχίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία καθώς το τελευταίο διάστημα τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου «πολιορκούνται» εκ νέου από μετανάστες που προσπαθούν με την βοήθεια των τουρκικών αρχών να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Μέχρις στιγμής πάντως οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, αλλά και της FRONTEX έχουν καταφέρει να αποκρούσουν όλες τις προσπάθειες εισβολής.