Νέες διακοπές ρεύματος σε τέσσερις ΤΟΕΒ – Παρέμβαση Βαρεμένου σε Χατζηδάκη

Σε νέες διακοπές ρεύματος στους ΤΟΕΒ Φυτείων, Κατοχής, Μεσολογγίου και Λεσινίου προχώρησε η ΔΕΗ πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο να εισπράξει μέρος των μεγάλων οφειλών. Οι ΤΟΕΒ της περιοχής έχουν ρυθμίσει τα υπέρογκα χρέη τους προς τη ΔΕΗ και η αποπληρωμή προχώρησε σε κάποιο βαθμό, ωστόσο ελλείψει ρευστότητας φαντάζει πρακτικά αδύνατο οι ΤΟΕΒ να είναι απόλυτα συνεπείς στη ρύθμιση που έχουν κάνει. Έτσι το σήριαλ επαναλαμβάνεται με τη ΔΕΗ να προχωρά εκ νέου σε διακοπές ρεύματος παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Για το θέμα πάντως υπήρξε παρέμβαση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας την επανασύνδεση του ρεύματος.

Ο Γ. Βαρεμένος σε δήλωσή του αναφέρει: “Είναι επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου, Λεσινίου, Φυτειών, Κατοχής) μετά την διακοπή που έγινε λόγω των χρεών τους προς την ΔΕΗ.Σε επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, τόνισα ότι διακυβεύεται απολύτως η παραγωγή σε τομείς όπως των καρπουζιών και άλλων προϊόντων, καθώς μιλάμε για μία αρδευόμενη περιοχή περίπου 100.000 στρεμμάτων.Πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση, που να δίνει διέξοδο και στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των οφειλών προς την ΔΕΗ, η οποία είναι εισηγμένη και η οποία, εάν καταστραφεί η παραγωγή, δεν θα έχει λαμβάνειν παρά του μη έχοντος.Το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη οξύτητα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και των κινδύνων για την παραγωγή”.