Ξεσηκωμός στο Μεσολόγγι ενάντια στην έλευση κι άλλων μεταναστών

Για θανατηφόρα ένεση στο Μεσολόγγι μιλά ο δήμαρχος Κ. Λύρος

Αναστάτωση προκάλεσαν χθες στο Μεσολόγγι οι πληροφορίες περί έλευσης 250 ακόμη μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης φιλοξενούνται ήδη μετανάστες. Και οι πληροφορίες πως και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης θα “καταληφθεί” από μετανάστες – πρόσφυγες μέσα από πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου, με το δήμαρχο Κ. Λύρο να μιλά για θανατηφόρα ένεση στο Μεσολόγγι και να αντιδρά με το επιχείρημα πως το Μεσολόγγι αποκλείεται από τον τουρισμό και την οποιαδήποτε επισκεψιμότητα, όταν και τα δύο ξενοδοχεία του έχουν “καταληφθεί” από μετανάστες.

Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πύλη του Μεσολογγίου, παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων και άλλων παραγόντων της περιοχής, ενώ αργότερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα η συγκέντρωση πολιτών μετατοπίστηκε μπροστά από το ξενοδοχείο Liberty με αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν εκεί εκφράζοντας την αντίδραση τους. Μάλιστα από αγνώστους προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο του Μεσολογγίου φέρεται σε σχετική πρόσκληση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που εκδόθηκε πριν από 10 ημέρες (δείτε τη εδώ) και αφορούσε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συνομίλησε σε ανοιχτή ακρόαση με τους βουλευτές της ΝΔ Κ. Καραγκούνη και Σπ. Λιβανό ζητώντας την παρέμβασή τους στο θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετέφερε πως σε συνομιλία του με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μυταράκη τον κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή για το Μεσολόγγι. Σύμφωνα με το Κ. Λύρο ο Υπουργός τον απείλησε με αγωγή… αν πει κάτι τέτοιο δημόσια. Αντίδραση στην εξέλιξη αυτή φαίνεται πως υπάρχει και τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Καραγκούνης στη συνομιλία του με το δήμαρχο Μεσολογγίου ακούστηκε να χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Νότη Μυταράκη.