Μεγάλη ουρά στη ΔΕΗ και στο Αγρίνιο

Έως και 30 μέτρα ουρά παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις και δεν επικράτησε μεγάλος συνωστισμός.

Τα καταστήματα της ΔΕΗ από σήμερα 11/5 λειτουργούν αποκλειστικά για πληρωμές, σύναψη νέων συμβολαίων και αλλαγή στοιχείων συμβολαίων. Έτσι πολλοί έσπευσαν κυρίως για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει πως δεν προβεί σε διακοπές ρεύματος για μερικές ημέρες καθυστέρησης στις πληρωμές των λογαριασμών. Η εκπρόσωπος της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα επανέλαβε δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης. “Δεν κινδυνεύουν να κοπεί το ρεύμα για λίγες μέρες καθυστέρηση στο λογαριασμό τους”, είπε χαρακτηριστικά η κα Δήμτσα και ενημέρωσε για άλλη μία φορά ότι όλες οι συναλλαγές με τη ΔΕΗ μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά για όσους δεν έχουν πρόσβαση ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ.

Πάντως οι ουρές στα καταστήματα της ΔΕΗ ανά τη χώρα απέδειξαν ότι οι προτροπές της ΔΕΗ όλο το προηγούμενο διάστημα για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρονικά έπεσαν στο κενό… Τα καταστήματα της ΔΕΗ παρέμειναν κλειστά για περίπου δύο μήνες, γεγονός που ανησύχησε όπως φαίνεται πολλούς κατοίκους της Ελλάδας, που έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές, ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ακόμη ότι μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr όλοι οι πελάτες μπορούν:
– Να πληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια
– Να εγγραφούν στον ηλεκτρονικό λογαριασμό e-bill κάνοντας χρήση και της έκπτωσης των 5 ευρώ/λογαριασμό, που ισχύει έως τα τέλη Ιουνίου
– Να συνάψουν νέα συμβόλαια ή να κάνουν αλλαγή των στοιχείων του συμβολαίου τους μέσω της νέας υπηρεσίας e-contract της ΔΕΗ.

Εξάλλου, στο τηλεφωνικό κέντρο 11770 έχουν προστεθεί τέσσερις νέες υπηρεσίες:
– Το ωράριο έχει διευρυνθεί κατά 2 ώρες (07:00-21:00).
– Δίνεται η δυνατότητα για πληρωμές από το τηλέφωνο καθημερινά 09:00-17:00 με τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στον λογαριασμό και τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, χωρίς πρόσθετους κωδικούς.
– Επιλογή υπηρεσίας επιστροφής κλήσης για όσους είναι σε αναμονή πάνω από 3 λεπτά.
-Διακανονισμοί και για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν στα καταστήματα.