Nέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Σε νέα διαμαρτυρία ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο προχώρησαν σήμερα στο Αγρίνιο οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών της περιοχής. Στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συμμετείχαν η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων Αγρινίου – Θέρμου, το Σύλλογο Δασκάλων Βόνιτσας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Σύμφωνα με τη Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία. Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών ζητούν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό -όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο και να μην μετατραπούν τα σχολεία σε «reality show» και να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένει στην ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων χωρίς να δημοσιοποιήσει τη μελέτη αντικτύπου που αποτελεί, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου. Χθες μάλιστα εστάλησαν στα σχολεία σχετικές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο διευθυντές και εκπαιδευτικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και το πώς θα εξασφαλιστεί ότι το μάθημα δεν θα βιντεοσκοπείται από άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποσυρθούν τελικά τα άρθρα που προέβλεπαν τη διεξαγωγή εξετάσεων για τη μετάβαση από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και τη θέσπιση ηλιακού ορίου για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο