Νέος οργανισμός και μόνιμες προσλήψεις: οι δύο μεγάλες «εκκρεμότητες» του Νοσοκομείου
Κ. Μπακόπουλος: «Είναι κρίσιμο οι οργανικές θέσεις των γιατρών να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό»
Την έγκριση της δημιουργίας Μονάδας Εμφραγμάτων στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος. Το σχετικό αίτημα, που έγινε από το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου Γεώργιο Αλμπάνη, έλαβε τη θετική γνωμοδότηση τόσο από το Επιστημονικό Συμβούλιο, όσο και από την Ιατρική Υπηρεσία. Η απόφαση αυτή από το ΔΣ του Νοσοκομείου πάρθηκε καθώς επίκειται πρόταση για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου.
Η προσθήκη στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Μονάδας Εμφραγμάτων ως ειδικού τμήματος υπαγόμενου στην Καρδιολογική κλινική με τουλάχιστον 5 κλίνες, θα καταστήσει μελλοντικά δυνατή την ενίσχυση του τμήματος με νοσηλευτικό προσωπικό. Χάρις τις προσπάθειες του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Αλμπάνη και κάτω από αντίξοες συνθήκες κυρίως για το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής, η Μονάδα αυτή έχει γίνει ήδη εφικτό να λειτουργήσει υποτυπωδώς.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για το θέμα, ο αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Κώστας Μπακόπουλος, «πρόκειται για ένα χώρο αυξημένης παρακολούθησης των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα στεφανιαίας νόσου». Σύμφωνα με το νευροχειρουργό Κ. Μπακόπουλο, υπάρχουν οι υποδομές και το προσωπικό για να λειτουργήσει υποτυπωδώς μια τέτοια δομή, που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο οι οργανικές θέσεις των γιατρών να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό. «Αυτή τη στιγμή έχουμε καλή στελέχωση στην καρδιολογική κλινική, αν σκεφτούμε ότι πριν λίγα χρόνια η Κλινική είχε κλείσει ουσιαστικά λόγω έλλειψης προσωπικού. Υπήρξε πρόοδος, όμως κάποια πράγματα είναι ακόμη στον «αέρα», γιατί για παράδειγμα υπάρχουν στην Κλινική δύο επικουρικοί γιατροί, που αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή τους χάσουμε για κάποιο άλλο λόγο, τότε χάσαμε τα πάντα…» είπε με νόημα ο Κ. Μπακόπουλος.
Δεν εφημερεύει όλο το μήνα η Γυναικολογική Κλινική
Προς επίρρωση αυτού του συλλογισμού και της αναγκαιότητας να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις με μόνιμες προσλήψεις ο Κ. Μπακόπουλος έφερε το παράδειγμα της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής, η οποία αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα στελέχωσης, που πιθανότατα θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον Κ. Μπακόπουλο η συγκεκριμένη κλινική, από τις βασικότερες για κάθε νοσοκομείο, εφημερεύει πλέον μόνο 20 ημέρες το μήνα, καθώς το ιατρικό της προσωπικό «επλήγη» από αναρρωτικές άδειες και τις άδειες «ειδικού σκοπού», ενώ επίκειται το επόμενο διάστημα και η συνταξιοδότηση του Διευθυντή της.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ανάγεται στην εποχή των παλιών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, αφού πλέον το νέο του κτίριο το Νοσοκομείου διαθέτει 100 επιπλέον κλίνες. Βάσει του παλαιού οργανισμού λοιπόν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από το διοικητή του Νοσοκομείου, όταν ξεκινούσε η υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, οι κενές θέσεις είναι 64 : 15 στην ιατρική υπηρεσία, 11 στη νοσηλευτική υπηρεσία και 37 στη διοικητική. Ωστόσο ένα ακόμη μεγάλο και γνωστό από καιρό ζήτημα είναι οι πολλές προσωποπαγείς θέσεις, που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου, ιδίως στη νοσηλευτική υπηρεσία.