Με επιστολή του προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ζητά να αποδίδεται Ιntegrated Master και στους παλαιότερους απόφοιτους, µε έτος εισαγωγής πριν το 2014-15, καθώς όπως υποστηρίζει ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πενταετή κύκλο σπουδών του Τμήματος και εκπόνησαν διπλωματική εργασία.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμα µέλη της Συγκλήτου,
Η παρούσα επιστολή στοχεύει στην δημιουργία αρχικά μιας διαύλου επικοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί και να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση σε ένα πρόβλημα που µας απασχολεί εντόνως και προέκυψε από την «μεροληπτική» αναγνώριση του πενταετούς προγράμματος σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και τροφίμων του
Πανεπιστημίου Πατρών ως «ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Ιntegrated Master), άρθρο 46 παρ. Ί του ν. 4485/2017 (Α᾿ 114). Συγκεκριμένα, πως µας γνωστοποιήθηκε, η αρμόδια Διεύθυνση του Πανεπιστημίου Πατρών µε έγγραφο το 2197/32367/30-09-2019 αποφάσισε ότι ο “ενιαίος Και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου να απονέµεται µόνο σε όσους έχουν αποφοιτήσει µε έτος εισαγωγής 2014-2015 και μετά.
Εμείς ως παλαιότεροι απόφοιτοι, µε έτος εισαγωγής πριν το 2014-15, και παρά το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε επιτυχώς τον πενταετή κύκλο σπουδών του ανωτέρω Τµήματος, και εκπονήσαμε διπλωματική εργασία, στερούμαστε του δικαιώματος λήψης του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και χρησιμοποίησής του για την προσωπική και επαγγελματική µας πρόοδο και ανάπτυξη, (π.χ. συμμετοχή εισαχθέντων προ του 2014 σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, συμμετοχή σε διδακτορικό πρόγραμμα, συμμετοχή σε προτάσεις ΕΛΙΔΕΚ ως κάτοχοι master κλπ ), και γενικότερα η στέρηση του
ανωτέρω κατοχυρωμένου πλέον δικαιώματος για σχεδόν όλα τα Τμήματα που παρέχουν πενταετείς σπουδές αποτελεί τροχοπέδη στην επαγγελματική µας εξέλιξη και λειτουργεί αρνητικά και σε προσωπικό επίπεδο υποσκάπτοντας την εμπιστοσύνη, στον εαυτό µας και στις δυνάμεις µας.Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα Σπουδών των εισαχθέντων φοιτητών στο Τμήμα ΔΕΑΠΤ πριν το 2014 περιελάμβανε 60 και πλέον μαθήματα, σε αντίθεση µε τα επόμενα Προγράμματα Σπουδών των 50 μαθημάτων. Κατά την άποψη µας, πρόκειται για ένα σαφή διαχωρισμό στα όρια της «αδικίας».
Σας παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψιν σας και να υποστηρίξετε το δίκαιο αίτημά µας. Είμαστε στην διάθεση σας και αναμένουμε απάντηση και ενημέρωση του Συλλόγου.