Αγρίνιο: Τεστ στους εργαζομένους και ακολούθως ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί

Συζήτηση και για τα ΚΔΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου με αφορμή το θέμα των σχολικών καθαριστριών και τροχονόμων «άνοιξε», με αποτέλεσμα να θιχτεί, έστω ακροθιγώς, το θέμα των δημοτικών ΚΔΑΠ, μετά την πρόσφατη εξέλιξη να αποκλειστούν χιλιάδες δικαιούχοι σε όλη την Ελλάδα, που είχαν πλήρη φάκελο και πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου το θέμα φέτος ανέκυψε λόγω του πολύ μεγαλύτερου όγκου των αιτήσεων που κατατέθηκαν πανελλαδικά, ενώ από την άλλη ο προϋπολογισμός του προγράμματος είχε βγει με βάση τα περσινά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο την ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείου φέτος ο δήμος Αγρινίου, λόγω των νέων ΚΔΑΠ που θα λειτουργήσουν, θα πάρει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό παιδιών σε σχέση με πέρυσι. Ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν δεκτά και τα παιδιά που κόπηκαν και είχαν κάνει αίτηση στα δημοτικά ΚΔΑΠ, όχι όμως και όσα «κόπηκαν» από τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ.Ο Γ. Βασιλείου, αναφορικά με τα θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν λόγω της πανδημίας σε σχέση με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και των δημοτικών παιδικών σταθμών, διευκρίνισε πως η λειτουργία των παιδικών σταθμών μετατέθηκε χρονικά έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν σήμερα από την καλοκαιρινή τους άδεια να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Ακόμη τόνισε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με άλλους δήμους που φιλοξενούν π.χ. 50 στους παιδικούς σταθμούς, γιατί όπως είπε ο δήμος Αγρινίου φιλοξενεί 600 παιδιά και πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην ανακύψει κάποιο πρόβλημα με τον κορονοϊό.