Νοσοκομείο Αγρινίου: Που «σκαλώνει» η προμήθεια αναλυτή για τον κορονοϊό

Περισσότερη ίσως συζήτηση ακόμη και από τα όποια κενά του Νοσοκομείου Αγρινίου σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, επιδέχεται το γεγονός ότι το Νοσοκομείο ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό, πριν αποκτήσει τη δυνατότητα να διεξάγει τεστ και να έχει άμεσες απαντήσεις.

Η προμήθεια αναλυτή και αντίστοιχων εργαστηρίων για την ανίχνευση του κορονοϊού είναι εδώ και καιρό αίτημα των διευθυντών όλων των κλινικών του Νοσοκομείου, καθώς μέχρι σήμερα οι απαντήσεις, στις δειγματοληψίες που γίνονται, έρχονται συνήθως την επομένη ή ενίοτε και με μεγαλύτερη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ο διασποράς του ιού στους χώρους του Νοσοκομείου.

Για την προμήθεια του αναλυτή και αντίστοιχων εργαστηρίων θα πρέπει να διευκριστεί ότι απαιτείται η έγκριση της προμήθειας από την 6η ΥΠΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Αυτό είναι το θεωρητικά εύκολο στάδιο, το δύσκολο είναι να βρεθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Και αυτό γιατί το οικονομικό τμήμα του Νοσοκομείου, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, αιτείται αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, καθώς από την εκτέλεση του προϋπολογισμού έως σήμερα προκύπτει ότι οι εγκεκριμένες πιστώσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη μιας τέτοιας δαπάνης. Η δαπάνη έχει προϋπολογιστεί σε περίπου 320.000 ετησίως με δεδομένο πως το προηγούμενο διάστημα τα δείγματα που αποστέλλονται καθημερινά για ανίχνευση είναι κατά μέσο όρο 15 (ύποπτα και προεγχειρητικά).

Το ΔΣ του Νοσοκομείου έχει φυσικά αιτηθεί και την αύξηση του προϋπολογισμού και την προμήθεια του αναλυτή για τον κορονοϊό. Και η απάντηση αναμένεται… Ο ορισμός πάντως του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό προηγήθηκε…