Κριτική στη δημοτική αρχή Θέρμου για την πάγια προκαταβολή των κοινοτήτων

Τα βέλη της στρέφει η μείζονα αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου στη Δημοτική Αρχή αναφορικά με το ζήτημα της πάγιας προκαταβολής των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

«Το χειρότερο είναι ότι κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, κωλυσιέργησε αναιτιολόγητα την χορήγηση της Πάγιας αυτής προκαταβολής και σε Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας που την ζήτησε και ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή (Αρ. Απόφασης 77/2019 της 18ης/10/2019). Ο συγκεκριμμένος Πρόεδρος, αναγκάστηκε να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την δικαίωσή του. Αλλά και μετά την δικαίωσή του και πάλι καθυστέρησε η ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της υπ΄αρ. 133/2020 απόφασης ΑΔΑ: ΩΔΗΒΩΡΑ-ΣΛΚ που παρέχει πλέον τη δυνατότητα λήψης της Πάγιας Προκαταβολής απ’ όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων» εξηγεί σε ανακοίνωσή της η παράταξη Κασόλα.

«Μήπως η δημοτική αρχή θέλοντας να επιβάλλει τον πλήρη έλεγχο (ο λόγος είναι πασιφανής) επί πάντων, δεν εφαρμόζει τον Νόμο και θέλει τους Προέδρους επαίτες αυτών που δικαιούνται;» αναρωτιέται η μείζονα αντιπολίτευση και καλεί τη τη διοίκηση του Δήμου να εφαρμόζει άμεσα την ισχύουσα νομοθεσία.