Γ. Παπαναστασίου : Τι κάναμε για την αντιπλημμυρική προστασία

Πως θα λυθεί το πρόβλημα στην «Πεταλούδα»

Πλειάδα ερωτημάτων τέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από την αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Αγρινίου αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο δήμο Αγρινίου. Ως γνωστό αρκετά προβλήματα δημιουργήθηκαν και κατά το πέρασμα του «Ιανού», αλλά και το περασμένο Σάββατο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Γ. Παπαναστασίου στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι παρόλο που η ευρύτερη περιοχή κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχή, τα προβλήματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε, προβλήματα που παρατηρούνται τα προηγούμενα χρόνια π.χ. στο τούνελ της περιμετρικής του Αγρινίου ή στο «Σταυροδρόμι» στον Άγιο Κωνσταντίνο, δεν επαναλήφθηκαν χάρις τις παρεμβάσεις που υπήρξαν νωρίτερα. Επανέλαβε πως τα ρέμα έχουν καθαριστεί από την Περιφέρεια, ακόμη και το ρέμα που «έσπασε» στη Στράτου είχε ξεκινήσει να καθαρίζεται, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο σημείο, λόγω κάποιων καταγγελιών που υπήρξαν. Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στο έργο που ολοκληρώθηκε ήδη μέσω ΕΣΠΑ στο ρέμα της ΕΛΕΠΑΠ, που όπως ανέφερε ήταν προϋπόθεση για την κατασκευή του κτιρίου. Αναφορικά με τα προβλήματα που καταγράφηκαν στο τέρμα της Χαριλάου Τρικούπη, στην «Πεταλούδα», ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν από την ανακατασκευή που έχει προταθεί μέσω ΕΣΠΑ. Όπως εξήγησε, όλες οι επεκτάσεις του δικτύου συνδέθηκαν στο πεπαλαιωμένο σύστημα που υπάρχει, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα. Το έργο που προωθεί ο δήμος Αγρινίου σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου, θα αυξήσει τις αντοχές του συστήματος και θα κάνει διαχωρισμό της αποχέτευσης με το δίκτυο των ομβρίων.

Πάντως ο δήμαρχος Αγρινίου, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά σημεία σε όλο το εύρος του δήμου που πρέπει να προχωρήσει πέρα από τον καθαρισμό των ρεμάτων και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με μεγάλες παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν σε συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.