Σε λάθος timing οι Καπναποθήκες Ηλίου στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου

Τώρα όμως που η κατάσταση του κτιρίου είναι μη αναστρέψιμη

Στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου έχουν περιέλθει οι Καπναποθήκες Ηλίου εδώ και ένα μήνα περίπου μετά τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας στο Εφετείου Πατρών, με την οποία διαλύθηκε το ίδρυμα που προβλέπονταν από τη διαθήκη Ηλιού.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία εκκινήθηκε μετά από επιστολή – αίτημα του δήμου Αγρινίου, στις αρχές του 2018, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και παρεμβάσεις του ιδίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τώρα βέβαια, όπως αναφέρθηκε και από το δήμαρχο, η κατάσταση του κτιρίου είναι μη αναστρέψιμη, αφού την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε ένα ακόμη μέρος της στέγης του κτιρίου.

Το ερώτημα που προκύπτει, αν η διαδικασία πράγματι άρχισε να κινείται πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, γιατί αυτό δεν συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες, όσο δηλαδή το κτίριο βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί; Η απάντηση μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε πραγματικά με το θέμα καμία δημοτική αρχή στο Αγρίνιο…