Παραλογισμός στο Μεσολόγγι : Θέλουν να κάνουν μάθημα και δεν τους αφήνουν

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου έχουν την… «ατυχία» να συστεγάζονται με το 2ο Λύκειο που τελεί υπό κατάληψη

Οι καταλήψεις συνεχίζονται ακόμη και σε αρκετά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα μέχρι καταλήψεις υπήρξαν στο 1ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Ακόμη υπό κατάληψη τελούν το 1ο, 2ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, το Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Βόνιτσας, το Γυμνάσιο -Λύκειο Παλαίρου, το Γυμνάσιο Αστακού, το Λύκειο Γαβαλούς, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.

Ωστόσο ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις καταλήψεις είναι και το γεγονός ότι οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου παρά το γεγονός ότι δεν κάνουν κατάληψη δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, αφού το σχολείου τους συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου, οι μαθητές του οποίου όμως κάνουν κατάληψη…. Και φυσικά εδώ αναδεικνύεται το γεγονός ότι οι καταληψίες διαχρονικά δεν σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Έτσι οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που θέλουν να κάνουν μάθημα, δεν μπορούν γιατί κάποιοι άλλοι κάνουν κατάληψη και διαμαρτύρονται. Το να υπερβαίνει όμως και τα καταπατά το δικαίωμα στη διαμαρτυρία το δικαίωμα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, είναι παραλογισμός.