Μεσολόγγι : «Όχι στην υποβάθμιση και τη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου»

Κινητοποίηση από τους εργαζομένους της ΔΟΥ Μεσολογγίου
Υπέρ του αιτήματος του Λιμεναρχείου οι αλιείς της περιοχής

Με βασικό σύνθημα «Όχι άλλη υποβάθμιση» οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ Μεσολογγίου πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να στεγαστεί στο κτίριο της ΔΟΥ στο Μεσολόγγι το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Η συστέγαση των υπηρεσιών εκτιμάται από τους εφοριακούς του Μεσολογγίου ότι θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση της ΔΟΥ Μεσολογγίου. Για την στέγαση του Λιμεναρχείου η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, αλλά και άλλοι φορείς έχουν προτείνει λύσεις, όπως το κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας, λύσεις που όμως μέχρι τώρα δεν φαίνεται να προκρίνονται από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας.

Στην κινητοποίηση ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και με την ιδιότητά του ως φοροτεχνικός Σπύρος Βασιλείου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Σκαρμούτσος και Πάνος Νούλας ως μέλη της επιτροπής που συστήθηκε από τον δήμο για την διαχείριση της υπόθεσης. Τα αιτήματα των εργαζομένων της Δ.Ο.Υ. στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος και στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος και μέλη του Δ.Σ.

Τη μεταφορά του Λιμεναρχείου στη ΔΟΥ ζητούν οι επαγγελματίες αλιείς Μεσολογγίου & Αιτωλικού

Οι επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, τάσσονται υπέρ της άμεσης μεταφοράς του Λιμεναρχείου στο διπλανό κτίριο της ΔΟΥ. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν, το Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού “Ο Ντολμάς” καθώς και ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Αλιέων του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου.

«Ως παραγωγικοί άνθρωποι του μόχθου και ως πολίτες που καθημερινά επισκεπτόμαστε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και εξυπηρετούμαστε από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, εκφράζουμε την απερίφραστη συμπαράσταση μας στο ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των λιμενικών, που επιθυμούν να εργάζονται σε ανθρώπινες και υγιείς συνθήκες. Κατανοούμε και συμφωνούμε να ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ στο Δημόσιο Κτήριο που όρισαν οι Υπηρεσίες του Κράτους» αναφέρει το Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων «Ο Ντολμάς».

Επίσης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου στηρίζει ομόφωνα την απόφαση μεταστέγασης του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτήριο που υπέδειξε η αρμόδια υπηρεσία. «Επιτέλους ύστερα από αρκετά χρόνια τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Μεσολογγίου, θα μπορούν πλέον να εργάζονται σε σωστές και ασφαλείς συνθήκες χωρίς καμιά δυσκολία όπως αυτές που αντιμετωπίζουν σήμερα στο υπάρχον προβληματικό κτήριο. Επίσης καλούμε όλους τους φορείς εργαζομένων και τις αρχές της πόλης να πράξουν το ίδιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.