Επ΄ αόριστον κλειστό τμήμα της οδού Μεσολογγίου λόγω της επικινδυνότητας των καπναποθηκών Ηλιού

Κλειστό μέχρι… νεωτέρας θα παραμείνει τμήμα της οδού Μεσολογγίου και της οδού Παπαϊωάννου Δημάρχου λόγω της επικινδυνότητας των καπναποθηκών Ηλιού. Με απόφαση του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία καθ’ όλο το 24ωρο τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών. Το ζητούμενο βέβαια είναι να προχωρήσει επιτέλους η κατεδάφιση του χαρακτηρισμένου εδώ και 20 περίπου χρόνια ως επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου και όχι να κλείσει επ’ αόριστον ο δρόμος. Ας ελπίσουμε ότι δεν χρειαστεί να περάσουν οι δεκαετίες που χρειάστηκε για να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών αφορά σε τμήμα της οδού Μεσολογγίου, από τη συμβολή της με την οδό Βαρνακιώτη έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού και στην οδό Παπαϊωάννου Δημάρχου (μεταξύ των Ο.Τ. 189 και 189α) από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει επ΄αόριστο και μέχρι εκδόσεως νεώτερης απόφασης, εφόσον εξασφαλιστεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μεσολογγίου θα εκτρέπεται στην οδό Βαρνακιώτη, με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ισχύ η παρούσα απόφαση, εγκρίνονται επιπλέον οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: α) επιτρέπεται η δεξιά στροφή των οχημάτων που κινούνται από την οδό Χαριλάου Τρικούπη προς την οδό Γρηγόρη Βαλτινού, η οποία μετατρέπεται σε οδό διπλής κυκλοφορίας μέχρι την οδό Μεσολογγίου και απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και στις δύο πλευρές αυτής, β) τοποθετείται πινακίδα Ρ-2 στην οδό Γρηγόρη Βαλτινού πριν τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου. Για την τήρηση της παρούσας απόφασης παρακαλείται το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου για τη συνδρομή του, παράλληλα με τις ενέργειες εφαρμογής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αγρινίου.

Για την εξασφάλιση της μη προσέγγισης πεζών στο κτίριο «καπναποθηκών Ηλιού» θα γίνουν εργασίες σήμανσης και τοποθέτησης σχετικών πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος-φράχτη κατάλληλης φέρουσας αντοχής, σε όλο το πλάτος της οδού Μεσολογγίου από τη διασταύρωση με την οδό Βαρνακιώτη έως τη διασταύρωση με την οδό Παπαϊωάννου Δημάρχου. Από την προστατευτική περίφραξη εξαιρείται τμήμα του πεζοδρομίου της οδού Μεσολογγίου στην πλευρά του Ο.Τ. 190α, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία πεζών και χρήση των υπαρχόντων κτιρίων.