Τα μέτρα προστασίας του κοινού από τον κορωνοϊό μπορεί να έχουν επηρεάσει προσωρινά την ομαλή καθημερινή λειτουργία των μουσειακών χώρων του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όμως οι λοιπές δραστηριότητές του συνεχίζονται κανονικά.
Έτσι στο πλαίσιο των εκδοτικών του δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα των δραστηριοτήτων του νεοσύστατου Μουσείου Άλατος κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες σε δεύτερη ανανεωμένη και επαυξημένη έκδοση το βιβλίο «Αλάτι – Ο λευκός θησαυρός».
Πρόκειται για έναν έγχρωμο αναλυτικό οδηγό 40 σελίδων που συνέγραψε η υπεύθυνη του Μουσείου Δέσποινα Κανελλή στον οποίο αναγνώστης πληροφορείται ο,τιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας. Τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την τέχνη και τη θρησκεία. Γνωρίζει τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων τους και τις 14.000 χρήσεις του. Ενημερώνεται για τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής του αλατιού, για τις ενεργείς και εγκαταλειμμένες αλυκές όλης της χώρας, για την ιστορία της Άσπρης Αλυκής και της Αλυκής Τουρλίδας, αλλά και για την ιστορία της Μαύρης Αλυκής καθώς και εκείνης της Σκοποβολής που λειτουργούσαν στο Μεσολόγγι μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1930.
Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Νίκου Σιάμου, ο γραφιστικός σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, η εκτύπωση έγινε στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών Ασημακόπουλοι, ενώ την επιμέλεια και συντονισμό της εκδόσεως είχε, όπως και στα υπόλοιπα 35 βιβλία της «Διεξόδου», ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης.
Το βιβλίο διατίθεται στο Μεσολόγγι μεν από το Μουσείο Άλατος και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).