Αιτωλοακαρνανία : 50% περισσότερα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του lockdown

Με ταχύτατο ρυθμό συνεχίζει την εξάπλωσή της στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού, καθώς η πρώτη εβδομάδα εφαρμογή των μέτρων του lockdown δεν έδειξε σημάδια αποκλιμάκωσης, παρά μόνο μερικά δείγματα σταθεροποίησης της κατάστασης.

Από κοντά ακολουθεί και η Αιτωλοακαρνανία, αν και ακόμη βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλες επιβαρυμένες περιοχές όπως η βόρεια Ελλάδα, καταγράφει τα δικά της ρεκόρ. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 9/11 έως την Κυριακή 15/11, μέχρι χθες δηλαδή, η Αιτωλοακαρνανία μέτρησε 98 νέα κρούσματα, ενώ την εβδομάδα από τις 2 έως τις 8/11 καταγράφηκαν 61 κρούσματα κορονοϊού. Την πρώτη εβδομάδα δηλαδή του lockdown σημειώθηκε μια αύξηση κατά περίπου 50%, κάτι που βέβαια σε κάποιο βαθμό είναι ίσως τυχαία συγκυριακό, αλλά σε κάθε περίπτωση προβληματίζει καθώς αυξάνει την πίεση στα Νοσοκομεία της περιοχής. Ήδη σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς πλέον στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου νοσηλεύονται 20 ασθενείς, αυξάνοντας έτσι την πίεση για το ιατρικό πρωτίστως του Νοσοκομείου, που σε επίπεδο ειδικοτήτων αιχμής για τον κορονοϊό, δηλαδή σε παθολόγους και πνευμονολόγους, έχει ενισχυθεί ελάχιστα.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλά από τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν στην περιοχή του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας και αλλού, ωστόσο το Αγρίνιο παραμένει στο επίκεντρο της εξέλιξης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Έτσι προβληματίζει η συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκε στο Γηροκομείο Αγρινίου, αλλά και νέα κρούσματα που εντοπίζονται μεταξύ των υγειονομικών του Νοσοκομείου Αγρινίου. Στο Γηροκομείο του Αγρινίου καταγράφονται μέχρι στιγμής επτά κρούσματα μεταξύ των τροφίμων και του προσωπικού της δομής. Στο Νοσοκομείου Αγρινίου δύο ακόμη εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό, μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε γιατρό του Ιδρύματος.