Η ομαλή φυσική και πρακτική λειτουργία του ανδρικού μορίου είναι απαραίτητη για την καθημερινότητα του άνδρα, επομένως, παθήσεις όπως η νόσος Περονί και η φίμωση, οι οποίες δυσκολεύουν τις καθημερινές του διαδικασίες, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και από εξειδικευμένους θεραπευτές.
Όπως η φίμωση, που είναι η πιο συχνή ιατρικής φύσεως αιτία για την οποία επιλέγεται η επέμβαση που ονομάζουμε περιτομή, έτσι και η νόσος Περονί (νόσος Peyronie), που προκαλεί την κάμψη πέους, είναι ανδρολογικές παθήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα ο κορυφαίος χειρουργός, ανδρολόγος, ουρολόγος Ιωάννης Μπελημπασάκης.
Μία πάθηση από αρχαιοτάτων χρόνων
Η νόσος Περονί πήρε το όνομά της το 1743 από τον Γάλλο χειρουργό Gigot de la Peyronie, ωστόσο δεν την ανακάλυψε αυτός, καθώς περιγραφές των συμπτωμάτων της υπάρχουν σε κείμενα ήδη από τον 6ο αι. π.Χ. Πρόκειται για μία κλινική κατάσταση που επηρεάζει το 1% των ανδρών παγκοσμίως και εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες 45 – 60 ετών. Τα αίτια της εμφάνισης της νόσου Περονί δεν έχουν διευκρινιστεί επακριβώς, ωστόσο εικάζεται ότι η νόσος Peyronie σχετίζεται με κάποιο τραυματισμό στο πέος ή με σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Ε.
Παρόλο που είναι γνωστή και ως κάμψη πέους, αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της πάθησης, η οποία εμφανίζεται σε στάδια και με ήπιας μορφής συμπτώματα στην αρχή της (πόνος, ελαφριά καμπυλότητα κατά τη στύση κα).
Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης γίνεται με την χειρουργική οδό, υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ανδρολόγου Ιωάννη Μπελημπασάκη με μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις τέτοιου τύπου.
Αφαιρώντας το επιπλέον δέρμα
Η φίμωση πέους είναι μία κλινική κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία του πέους παρουσιάζει στένωση, με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτεται η βάλανος είτε καθόλου είτε μερικώς, ανάλογα την σοβαρότητα της περίπτωσης.
Φίμωση μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο σε ενηλίκους, αλλά και σε εφήβους ή και παιδιά και έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία και ενόχληση κατά την διάρκεια καθημερινών διαδικασιών.
Για να αντιμετωπιστεί μία πάθηση όπως η φίμωση, προτείνεται μία εξαιρετικά κοινή επεμβατική πρακτική, γνωστή και ως περιτομή. Η διαδικασία αυτή είναι ρουτίνας, πραγματοποιείται σε εξωτερικά ιατρεία με τοπική αναισθησία και ταχύτατη ανάρρωση, ενώ γίνεται ήδη σε μουσουλμανικές και εβραϊκές φυλές εδώ και χρόνια ως μέρος της θρησκευτικής κουλτούρας τους.
Μάθετε περισσότερα για τη νόσο Περονί (Peyronie) την κάμψη πέους, την φίμωση και την περιτομή, στην ιστοσελίδα του εξειδικευμένου χειρουργού, ανδρολόγου, ουρολόγου Ιωάννη Μπελημπασάκη.