Συνεχώς επίκαιρη η ανάγκη αντιπλημμυρικών

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών πέρασε αρκετά αναίμακτα με προβλήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όχι μεγάλα.

Για όσους όμως βιώνουν το πρόβλημα τα προβλήματα ίσως είναι πολύ μεγάλα. Για παράδειγμα, οι κτηνοτρόφοι του οικισμού Δεργοβίτσα, του Δήμου Ξηρομέρου, όπου υπάρχουν περίπου 40 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αγωνιούν για το πώς θα συντηρήσουν τις κτηνοτροφικές μονάδες τους, πως θα μπορέσουν να ταΐσουν και να αρμέξουν τα ζώα τους, όταν η πρόσβαση σ αυτές είναι τελείως αδύνατη. Καταγγέλλουν μάλιστα τη διαχρονική αδιαφορία των αρμοδίων καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μετά από μια κακοκαιρία έχουν αποκοπεί από τις κτηνοτροφικές του εκμεταλλεύσεις.

Νομοτελειακά η επόμενη ή η μεθεπόμενη κακοκαιρία θα προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα και σοβαρότερες ζημιές στα δίκτυα και τις υποδομές. Η ανάγκη σοβαρών και μεγάλων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία της Αιτωλοακαρνανία παραμένει συνεχώς επίκαιρη. Και θα παραμείνει για πολύ ακόμη, όσο οι αρμόδιοι σε όλα τα επίπεδα από το Υπουργείο, μέχρι τον εκάστοτε Δήμο ή την Περιφέρεια δεν προωθούν τα απαιτούμενα έργα.