Η σπείρα των Ρομά : Έξι προφυλακίσεις, ελεύθερος το κοινό μέλος των δύο εγκληματικών οργανώσεων

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η διαδικασία των απολογιών ενώπιον των δικαστικών αρχών των οκτώ συλληφθέντων της σπείρας των Ρομά, που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, έχοντας συγκροτήσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις επιμέρους εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr αποφασίστηκε η προφυλάκιση των έξι εκ των συλληφθέντων, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας εκ των συλληφθέντων, όντας ανήλικος. Το αξιοσημείωτο στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους συλληφθέντες, μη Ρομά και κάτοικος του Αγρινίου, που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είναι κοινό μέλος των δύο εγκληματικών οργανώσεων με διακριτό – οργανωτικό ρόλο, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του Χρήστο Τσιμπούκη, αφέθηκε επίσης ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο Α.Τ τρεις φορές το μήνα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του εν λόγω φερόμενου ως δράστη, Χρήστος Τσιμπούκης, δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις ή σχόλια για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι βάσει της δικογραφίας, που διαβιβάστηκε από την Αστυνομία στις Δικαστικές Αρχές η δίωξη που ασκήθηκε στους συλληφθέντες, αφορά τη συγρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άλλες κακουργηματικές πράξεις καθώς μεταξύ των ευρημάτων από έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκε στη κατοχή της σπείρας ακόμη και πολεμικό όπλο.