O κορωνoϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς που μπήκαν στην εν λόγω μονάδα εντατικής θεραπείας
Μετά και την εισαγγελική παραγγελία, τέσσερις οικογένειες αναλαμβάνουν δράση και ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ο γιος ενός εκ των θυμάτων μιλά αποκλειστικά στο «LIVE NEWS». «Το μετάνιωσα που τον πήγα στο σφαγείο αυτό. Φέρω ευθύνη γι’ αυτό το πράγμα, γιατί τον πήγα στο σφαγείο. Γιατί το ξέρω το νοσοκομείο ανέκαθεν. Όχι τώρα, από χρόνια ολόκληρα» σημείωσε.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 88χρονος πατέρας του νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην κλινική covid του νοσοκομείου. Μια εποχή μάλιστα που, όπως λέει ο ίδιος, ο θάλαμος είχε ελάχιστους ασθενείς.«Τα άτομα που ήταν με covid στο θάλαμο ήταν ή δύο ή τρία. Μην πουν “ξέρετε δεν προλαβαίναμε, δεν κάναμε και δεν ράναμε”. Οι σωστές αγωγές δεν δοθήκαν. Η ΜΕΘ ήταν άδεια» πρόσθεσε.
Παρά το γεγονός πως η ΜΕΘ ήταν άδεια, ο πατέρας του δεν εισήχθη ποτέ σε αυτήν. Στις 25 Φεβρουαρίου κατέληξε στον κοινό θάλαμο, όπως κατέληξαν ακόμη 60 ασθενείς. «Γιατί δεν τον έβαλαν στη ΜΕΘ; Γιατί μου λένε ‘είναι μεγάλος σε ηλικία’. Αν μπει θα πεθάνει’. Γιατί και άλλοι που ήταν πιο μικροί δεν πέθαναν;».
Πέθαναν 40 ασθενείς
O κορωνοϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς που μπήκαν στην εν λόγω μονάδα εντατικής θεραπείας. «Πέθαναν όλοι όσοι μπήκαν στη ΜΕΘ, πέθαναν όλοι. Μια γνωστή μου από την Αμφιλοχία, 44χρονών, μπήκε στη ΜΕΘ, απεβίωσε και αυτή. Χωρίς νοσήματα, χωρίς τίποτα» συμπλήρωσε ο γιος ενός εκ των θυμάτων.
Όπως δηλώνει ο δικηγόρος των τεσσάρων οικογενειών, Θανάσης Διαμαντόπουλος, υπάρχουν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίοι προτίθενται να καταθέσουν τις δικές τους μαρτυρίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο και δη στη ΜΕΘ Covid. «Θα προτείνουμε και μάρτυρες γιατί έχουμε και μαρτυρίες νοσηλευτικού προσωπικού για αμελή συμπεριφορά των θεραπόντων γιατρών» σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος. «Την προτελευταία μέρα επειδή είχε πέσει το οξυγόνο του, του έβαλαν αυτή τη κάσκα (μάσκα οξυγόνου) και όταν πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι οξυγόνο έχει μου είπαν 100. 100 ένας άνθρωπος ηλικιωμένος; 100 δεν έχω εγώ που είμαι 46 χρονών. Εγώ πιστεύω ότι τον έπνιξαν από το πολύ οξυγόνο» είπε ο γιος του 88χρονου.
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ηγείται της επιτροπής έξι εμπειρογνωμόνων η οποία βρίσκεται από χτες βράδυ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η παρουσία τους έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Σωτηρία, Αντωνία Κουτσούκου.
Διαμαντόπουλος: Υπήρχαν μαρτυρίες από το νοσηλευτικό προσωπικό
Το γεγονός ότι ο πλήρης έλεγχος του ιατρικού φακέλου του κάθε ασθενή θα δείξει αν υπήρχε ευθύνη γιατρών ή διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου Αγρινίου επανέλαβε μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS ο δικηγόρος των οικογενειών θυμάτων κορωνοαϊού.
«Η αναφορά – αίτηση προς τον εισαγγελέα για να διατάξει έρευνα έγινε από τέσσερις οικογένειες, ωστόσο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες οικογένειες» τόνισε ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις, έπειτα από μαρτυρίες του νοσηλευτικού προσωπικού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά και από δηλώσεις και επιστολές παραγόντων του Αγρινίου ότι “κάτι δεν πηγαίνει καλά” στη ΜΕΘ του νοσοκομείου».
Πηγή: in.gr