Ελεύθερος ο φυγόποινος με 10ετή κάθειρξη!

71χρονος φυγόποινος συνελήφθη χθες για καταδικαστική απόφαση 10 ετών κάθειρξης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας και σήμερα αφέθη ελεύθερος!

Συνελήφθη χθες στο Αγρίνιο 71χρονος καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, διά της οποίας του επιβλήθηκε στερητική της ελευθερίας ποινή 10 ετών κάθειρξη και χρηματική ποινή, για τις πράξεις της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, της οργάνωσης με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων κλπ. Κατόπιν της συλλήψεώς του μάλιστα εξεδόθη και φυλακιστήριο, ώστε να μεταχθεί και να κρατηθεί ακολούθως σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν για σχετικές πράξεις καθόσον έχει απασχολήσει διωκτικές και δικαστικές αρχές της χώρας κατ’ επανάληψη για σωρεία υποθέσεων.

Σήμερα το πρωί κατόπιν σχετικής αιτήσεως ακύρωσης της διαδικασίας και αιτήσεως αναστολής, που υπέβαλλε ο συνήγορος υπεράσπισης του φυγόποινου-κρατούμενου Χρήστος Τσιμπούκης, αφέθηκε ελεύθερος με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στo ΑγρίνιοCulture.gr δήλωσε : «πράγματι από χθες ανέλαβα την υπεράσπιση του 71χρονου και εξαντλήσαμε όλα τα δικονομικά μέσα, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μου. Μολονότι πρόκειται για μια βαρύτατη ποινή, 10ετης κάθειρξη, ο αρμόδιος κ. Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έκρινε ότι υφίσταται νομική και πραγματική βάση στην σχετική αίτηση μας και σήμερα το πρωί με σχετική διάταξη του αποφυλακίστηκε ο κρατούμενος εντολέας μου».