Ελεύθερος ο εμπλεκόμενος από το Αγρίνιο με τις κλοπές στο Ευηνοχώρι

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τρεις κλοπές αποθήκες και αγροκτήματα στο Ευηνοχώρι που σημειώθηκαν από τις 24-7-2021 μέχρι και τις 26-7-2021.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε τρεις δράστες που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, καθώς επίσης και σε ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου στην περιοχή του Αγρινίου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα ηλεκτρικό μοτέρ 25 ίππων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, μια μπαταρία από μηχανοκίνητη υδραντλία, ένα ηλεκτρολογικό μοτέρ με αντλία νερού υψηλής πίεσης, γεωργικά εργαλεία, μηχανή άντλησης νερού και ηλεκτρολογικά καλώδια, που η αξία τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, αποδόθηκαν ήδη στους παθόντες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις συλληφθέντες που βαρύνονται με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές, με πλαίσιο ποινής τα 5 έως 10 χρόνια κάθειρξης, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά το πέρας της ανάκρισης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναφορικά με το έτερο εμπλεκόμενο από την περιοχή του Αγρινίου (υπεύθυνο μάνδρας ανακύκλωσης σιδήρου), στον οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, μετέφεραν και πούλησαν τα κλοπιμαία, σύμφωνα με το συνήγορό του Χρήστο Τσιμπούκη, μετά το πέρας της ανάκρισης χθες Τρίτη 24/8, αφέθη ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου από τη στιγμή που είχαν στη διάθεσή τους την αναγνώριση των δραστών από τους παθόντες, προχώρησαν σε συλλήψεις.