Αρχοντοχώρι : Όχι φωτοβολταϊκά στη δημοτική γη

Μια πρώτη, αλλά δυναμική απάντηση στα σχέδια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε έκταση 7.000 στρεμμάτων κοινοτικής γης, έδωσαν οι κάτοικοι του Αρχοντοχωρίου.Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία του Αρχοντοχωρίου, με μοναδικό θέμα τα φωτοβολταϊκά πάρκα στη δημοτική γη.

Στην ευρείας συμμέτοχης συνέλευση παραβρέθηκαν και πήραν θέση για το θέμα ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Στάικος Παναγιώτης και Κομπλίτσης Παναγιώτης.

Στη Λαϊκή Συνέλευση υιοθετήθηκε το ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο :
– Η παραχώρηση 7 χιλιάδων στρεμμάτων κοινοτικής έκτασης σε δυο ανώνυμες εταιρίες θα οδηγήσει σε αφανισμό το Αρχοντοχώρι.
– Η οικονομία του χωριού μας βασίζεται στην κτηνοτροφία η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των βοσκοτόπων με φωτοβολταϊκά πάνελ θα σημάνει το τέλος της.
– Οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων θα σταματήσουν αφού δεν θα υπάρχει κοινοτική γη για να νοικιάσουν για τη θρέψη των κοπαδιών τους.
– Οι συνέπειες για τη φύση και το περιβάλλον θα είναι μακροπρόθεσμα καταστροφικές.
– Τα φωτοβολταϊκά πάρκα χιλιάδων στρεμμάτων θα αλλάξουν το τοπικό κλίμα αφού θα αυξηθεί η θερμοκρασία, ο αέρας θα γίνει πιο ζεστός και επιβλαβής για την υγειά και ο τόπος που μεγάλωσε γενιές και γενιές θα μαραζώσει.
– Αυτός ο τόπος είναι δικός μας τον αγαπάμε και τον πονάμε και δεν θέλουμε να τον οδηγήσουμε στον αφανισμό.