Επιστολή Λύρου για τα σχολικά γεύματα

Ζητά την επανεκκίνηση του προγράμματος και την επανένταξη τριών σχολείων που αποκλείστηκαν

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εργασίας – Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος θέτει το ζήτημα του αποκλεισμού τριών σχολείων της περιοχής από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και ζητά την επανένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά η επιστολή :

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ πολλές οικογένειες και στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα σχολικά γεύματα και υπάρχουν προβλήματα με την υλοποίηση του προγράμματος.Επιπροσθέτως 3 σχολεία του δήμου μας έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση για αυτό.

Στο Δήμο μας, στον οποίο κατοικούν αρκετοί φτωχοί πολίτες, όπως και μεγάλος αριθμός Ρομά είναι επιτακτική ανάγκη η επανεκκίνηση του προγράμματος και η διεύρυνση του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Απευθύνω έκκληση και παράκληση, εάν υφίστανται αυτά τα προβλήματα, να ασκήσετε τα δέοντα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος