Αιτωλοακαρνανία : 32% μειώθηκαν τα κρούσματα

2.397 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία την προηγούμενη εβδομάδα (10 έως 16/1). Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά σχεδόν 32% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (3 έως 9/1), όταν είχαν καταγραφεί στην Αιτωλοακαρνανία 3.514 νέα κρούσματα.

Η μείωση των κρουσμάτων είναι βέβαια σημαντική, ωστόσο η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας παραμένει λόγω της «επέλασης» της μετάλλαξης «όμικρον», αλλά και λόγω της πίεσης που συνεχίζουν να δέχονται τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Εξάλλου, μπορεί η μείωση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία κατά 30% περίπου το τελευταίο διάστημα να είναι αρκετά ενθαρρυντική, ωστόσο ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει ακόμη αρκετά υψηλός καθώς σε εβδομαδιαία βάση στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται περισσότερα κρούσματα από όσα είχαν καταγραφεί στη διάρκεια μηνών σε άλλες φάσεις της πανδημίας. Επομένως είναι φυσικό επακόλουθο η πίεση στα Νοσοκομεία να συντηρείται.

Επίσης, τα 6.610 νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις πρώτες 16 ημέρες του 2022 στην Αιτωλοακαρνανία δεν επιτρέπουν απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού.