Δήμος Αγρινίου : Στήριξη στους εργαζόμενους των Δομών για τη μονιμοποίησή τους

Τη στήριξη του, στο αίτημα των εργαζομένων των Δομών του Δήμου Αγρινίου για μετατροπή των συμβάσεων τους από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με απόφαση που έλαβε στην χθεσινή του συνεδρίαση. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει και το ΔΣ του Νομικού Προσώπου της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου.

Πρόκειται για εργαζόμενους των όλων των Δομών του Δήμου Αγρινίου (Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομών Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο, Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Κέντρο Κοινότητας) και η απασχόληση τους είναι άμεσα εξαρτώμενη από τη συνέχιση των προαναφερόμενων προγραμμάτων και της ένταξης τους στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.Όλοι τους εργάζονται με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου, μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με την 282/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου περί «Μεταφοράς του προγράμματος «Ιατροκοινωνικό Κέντρο για Τσιγγάνους» καθώς και του προσωπικού από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.» όπου και σύναψαν συμβάσεις με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αγρινίου από το έτος 2011. Στη συνέχεια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους στελεχώνοντας το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγρινίου με την 557/2016 (ΦΕΚ 1320/21-12-2016) Απόφαση Δημάρχου Αγρινίου.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, των Δομών Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου προσελήφθησαν σταδιακά κατά τα έτη 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021 με διαδικασίες ΑΣΕΠ.Οι συμβάσεις τις οποίες έχουν συνάψει οι υπάλληλοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της απασχόλησης τους είναι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ενταγμένες στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο (Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020)» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων –ΕΚΤ» του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020).

Η ανάγκη πρόσληψης και διατήρησης του προσωπικού είναι πάντα συνάρτηση της έγκρισης συνέχισης των προαναφερόμενων προγραμμάτων και της ένταξης τους στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Με τις μέχρι τώρα υπογεγραμμένες συμβάσεις ορίζεται πάντα η έναρξη και η λήξη της διάρκειας αυτών. Κατά συνέπεια οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς Ανάγκες.