Προχωρούν σταδιακά οι συνδέσεις
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ολοκληρώθηκε η εκτέλεση του έργου ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς που δίνει οριστική λύση στο χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου, η ευρύτερη περιοχή της Παλαιοπαναγιάς, ο οικισμός Καστρακίου και οι Β’ Εργατικές Κατοικίες. Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται σταδιακά οι συνδέσεις, οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει σε ποσοστό άνω του 70%. Τις σχετικές εργασίες παρακολούθησαν από κοντά ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς.
Θ.Κοτρωνιάς: «Εκτελέσαμε το έργο σε χρόνο ρεκόρ»
Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη κ.Κοτρωνιάς δήλωσε: «Ο διαθέσιμος αγωγός ύδρευσης διέθετε μικρή διάμετρο και λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου για πολλά χρόνια καταγράφονταν συχνές βλάβες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι μίας ταχέως αναπτυσσόμενης περιοχής. Εργαστήκαμε επισταμένως με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να τροποποιήσουμε την υπάρχουσα μελέτη, να δημοπρατήσουμε το έργο, να το συμβασιοποιήσουμε τον Ιούλιο του 2021 και σε συνεργασία με τον ανάδοχο να το εκτελέσουμε σε χρόνο ρεκόρ»..
Β.Γκίζας: «Σύντομα η ταλαιπωρία των κατοίκων θα αποτελεί παρελθόν»
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας σχολίασε από την πλευρά του: «Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα ζητήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως δημοτική αρχή και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αντανακλαστικά που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Πολύ σύντομα η ταλαιπωρία που υφίστανται για πολλά χρόνια όσοι κατοικούν ή επισκέπτονται την Παλαιοπαναγιά και τις δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου θα αποτελεί παρελθόν. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην τάχιστη υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».
Σημειώνεται ότι, το έργο με αρχικό προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) καλύπτεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και τον άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».