Τον οριστικό ανάδοχο ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έργο που αφορά την αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων της Ναυπάκτου.
Το έργο που έχει προϋπολογισμό 1.356.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg και την πράξη «AISMART» οι εταιρείες «ΚERGON ΙΚΕ» και «TREE COMPANY CORPORATION Α.Ε.Β.Ε».
Το έργο αυτό αποσκοπεί να αναβαθμιστούν τα παραλιακά μέτωπα στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής, στο αστικό κέντρο της πόλης της Ναυπάκτου, ώστε οι επιλεγμένοι χώροι του Δήμου Ναυπακτίας να εκσυγχρονιστούν, να εξωραϊστούν και να καταστούν λειτουργικοί για τους πολίτες. Με την προσθήκη αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού παιδικής χαράς και αθλητικών χώρων, φωτιστικών σωμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων, ο Δήμος Ναυπακτίας θα αντιμετωπίσει προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα το παραλιακό μέτωπο της πόλης παρουσιάζει υψηλή επισκεψιμότητα και οι υφιστάμενοι κοινόχρηστοι χώροι έντονη χρήση που τους προσδίδουν μεγάλη επιβάρυνση, χωρίς να γίνεται αναφορά στους βανδαλισμούς που πολλές φορές υφίστανται.
Προσωρινός ανάδοχος για την πίστα scate στο Γρίμποβο
Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέδειξε και τον προσωρινό ανάδοχο («ΔΡΟΚΑΤ Ε.Ε.»)για την κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς. Το έργο αυτό που θα κατασκευαστεί, εντός του Αλσυλλίου Γριμπόβου στην Ναύπακτο, έχει προϋπολογισμό 434.000€ και χρηματοδοτείται επίσης από το πρόγραμμα Interreg.
Άλλαξε το αντικείμενο για να μην χαθεί η χρηματοδότηση
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ενταχθεί στο πρόγραμμα Interreg, με προϋπολογισμό περίπου 1,9εκατ. ευρώ η υλοποίηση κατασκευής τουριστικού καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Γρίμποβο. Ωστόσο με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε για να μην χαθεί η χωροθέτηση της μαρίνας η κατασκευή αγκυροβολίου μικτής χρήσης στη θέση Βαριά Ναυπάκτου. Υπήρξαν όμως πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ωρίμανση του έργου χωρίς υπαιτιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου, καθυστερήσεις που οδηγούσαν νομοτελειακά στην απένταξη του έργου.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του Δήμου Ναυπακτίας και του Λιμενικού Ταμείου και στην κατεύθυνση διασφάλισης των ευρωπαϊκών πόρων για τη πόλη της Ναυπάκτου και μόνο, επέλεξε μια εναλλακτική πρόταση, πέτυχε την έγκριση της τροποποίησης από την Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος και εκπόνησε σε σύντομο χρονικό διάστημα μελέτη για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως της Ναυπάκτου, που πλέον οδεύει προς υλοποίηση.
Ωριμάζει και το αγκυροβόλιο
Η προσπάθεια για το καταφύγιο σκαφών όμως δεν εγκαταλείφθηκε. Προχωρούν οι αδειοδοτήσεις που αφορούν το αγκυροβόλιο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει σε πρόσκληση για να υποβληθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο στα πλαίσια του ΠΠΑ (Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) μετά από την έγκρισή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ήδη υπάρχουν θετικές γνωμοδοτήσεις από τη Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τη Δ/νση Λιμενικών & Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νιας καθώς και έγκριση για την επέκτασης τη χερσαίας ζώνης λιμένα στην Ψανή Ναυπάκτου.