«Μια μέσα, μία έξω» με την προσωρινή γέφυρα στον Εύηνο

Οι βροχοπτώσεις που άρχισαν να πλήττουν την περιοχή από τη Δευτέρα είχαν ως αποτέλεσμα από το απόγευμα της ίδιας μέρας μέχρι και την Τρίτη, το προσωρινό πέρασμα που εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών πέριξ του Εύηνου, να κλείσει, αφού η στάθμη του ποταμού ανέβηκε επικίνδυνα. Από χθες όμως η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι αυτή η κατασκευή δεν έχει δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία χρησιμοποιείται ήδη από τους κατοίκους της περιοχής καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής της. Με την έναρξη της νέας χρονιάς τα συνεργεία άρχισαν να δουλεύουν ξανά και η προσωρινή γέφυρα ουσιαστικά είναι έτοιμη να δοθεί και επίσημα στην κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν και την επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων για το ποιος θα είναι ο αρμόδιος προκείμενου να κλείνει αυτή τη διάβαση για λόγους ασφαλείας κάθε φορά που θα ανεβαίνει η στάθμη των νερών του Ευήνου. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μέχρι την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του Ευήνου στη θέση της παλιάς που υπέστη καθίζηση από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το Δεκέμβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, δηλαδή όσες φορές οι βροχοπτώσεις ανέβασαν επικίνδυνα τη στάθμη του ποταμού, η κατασκευή της προσωρινής γέφυρας έδειξε αντοχή. Ωστόσο πρόκειται για μια «ιρλανδικού» τύπου διέλευση, ουσιαστικά μέσα από το ποτάμι, πράγμα που σημαίνει πως κάθε φορά που η στάθμη των νερών ανεβαίνει επικίνδυνα, η διάβαση αυτή θα κλείνει για λόγους ασφαλείας και η μοναδική επιλογή για την κίνηση από και προς το Μεσολόγγι για τους κατοίκους της περιοχής θα είναι ένας μεγάλος «κύκλος» μέσω της Ιόνιας Οδού.