Στον χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας – βαθειά δεξιά, ακροδεξιά και … Θεός φυλάξοι – είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και οι δημοσκοπήσεις που κάνουν λόγο για «αντισυστημική ψήφο» φουσκώνουν «τα μυαλά και τα πανιά» κάθε επίδοξου εθνοσωτήρα. Είναι αλήθεια πως υπάρχει αρκετός συνωστισμός.
Ας ξεκινήσω με έναν σχηματισμό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, την Ελεύθερη Πατρίδα του κ. Ν. Βασιλειάδη, που στις τελευταίες ευρωεκλογές έκανε την έκπληξη παίρνοντας το 0,8% και έχει μία στοιχειώδη πανελλαδική διάρθρωση.
Μου λέγανε όμως ότι η Νίκη του κ. Δημ. Νατσιού, που κινείται στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος – με θεολογικές σπουδές, αλλά δάσκαλος ο ίδιος – έχει ισχυρές άκρες σε εκκλησιαστικούς και σε μοναστικούς κύκλους και μάλιστα εκτιμούν ότι μπορεί να εκπλήξει «πιάνοντας» ακόμη και την μονάδα.
Η εκλογική συνεργασία της Πατριωτικής Ενωσης και της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) των κ.κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήταν μία από τις «ειδήσεις» των ημερών, που ενέπνευσε στους επικεφαλής τόσο ισχυρή αισιοδοξία που έμοιαζε με χίμαιρα, την οποία περιόρισε η αρνητική δημοσιότητα. Η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου, αντιπρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε ο κ. Μπογδάνος, αιφνιδίως αποχώρησε του κόμματος διαφωνώντας με την επιλογή της συνεργασίας με τον κ. Εμφιετζόγλου – και οι εκατέρωθεν δηλώσεις και δικαστικές απειλές «εξάτμισαν» τον ενθουσιασμό της συνεργασίας.
Βέβαια λέγονται αρκετά και θρυλούνται περισσότερα για το «πολιτικό διαζύγιο» των Μπογδάνου – Λατινοπούλου, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να φάνε οι κότες όπως τα πίτουρα…
Ο επόμενος σχηματισμός που διεκδικεί να αποσπάσει το 3% είναι των κκ Θάν. Τζήμερου και Φ. Κρανιδιώτη, η Εθνική Δημιουργία. Πρόκειται για πρόσωπα αναγνωρίσιμα – ο κ. Τζήμερος είναι και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής – αν και ο συνωστισμός ακυρώνει εν πολλοίς την αναγνωρισιμότητα.
Διαχρονικό ερωτηματικό αποτελούν οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ν. Νικολόπουλος, Π. Παναγωτόπουλος, Σ. Τσιτουρίδης – οι πιο γνωστοί. Δεν είναι ακόμη σαφές τι σκοπεύουν να κάνουν. Αν και μάλλον δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα.
Βεβαίως από εκεί και πιο πέρα – «Θεός φυλάξοι» είπαμε … – είναι το κόμμα του κ. Η. Κασιδιάρη για το οποίο σας έχω ήδη γράψει. Μαζεύει όλο το χαρτί. Ετσι δείχνει τουλάχιστον…
Κριτήριο, πάντως, για την κανονικότητα της περιόδου που ανοίγουν (;) οι εκλογές, θα είναι οι επιδόσεις των προαναφερόμενων σχηματισμών. Και θα φανεί αν αποτελούμε την ελληνική ιδιαιτερότητα ή την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ο ευρωπαϊκός ορίζοντας έχει αρχίσει και θολώνει…
πηγή : ot.gr