Κινητοποίηση φοιτητών στο Αγρίνιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Kινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και την εγγραφή τους στο ΓΕΩΤΕΕ.

Η σχετική ρύθμιση από την πλευρά της Κυβέρνησης που ψηφίζεται σήμερα από τη βουλή δεν κάνει ονομαστική αναφορά στα Τμήματά τους, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν δίνεται μια ξεκάθαρη λύση στο πρόβλημα και συνεχίζεται έτσι η ομηρία τους.

Η κυβέρνηση λένε οι φοιτητές, “διατηρεί τον διαχωρισμό ανάμεσα σε γεωπονικές σχολές που αναφέρονται ονομαστικά ενώ, θέτει σε ένα ανώνυμο σύνολο όλες τις υπόλοιπες. Μέσα στο ανώνυμο αυτό σύνολο τοποθετείται και η γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές αναγκάζονται να αναμένουν γνωμοδοτήσεις από σχετικούς με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φορείς χωρίς να τίθενται συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια εκπλήρωσης του αιτήματος τους”.

Αναλυτικά τα αιτήματα των φοιτητών :
• Την εξασφάλιση της εγγραφής μας στον γεωτεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) και κατά συνέπεια την πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων
• Την κατοχύρωση του τίτλου πανεπιστημιακών σπουδών επιπέδου 7 (integrated master)
• Την μεταβολή του Άρθρου 126 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που τίθεται προς ψήφιση έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει ονομαστικά και διακριτά τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τα πενταετή Πανεπιστημιακά Τμήματα νυν και πρώην , στην παράγραφο α’ του εν λόγω άρθρου.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ιδρύματα, με βάση τις αυξημένες ανάγκες που έχουν.

Φοιτητές Γωπονικών Τμημάτων