Πανεπιστημιακή, έφιππη και άλλες αηδίες, ας ασχοληθούμε με την κανονική Αστυνομία

Η… mainstream, ελληνιστί κυρίαρχη, «ανάγνωση» της είδησης ήταν ότι πρωθυπουργός «άδειασε» το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, που προανήγγειλε τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας.

Όμως η μεγάλη είδηση ήταν αλλού: Στο γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πλήρη ενσωμάτωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ, που σημαίνει κατάργηση του ειδικού Σώματος το οποίο δημιουργήθηκε με την πρόσληψη 1.060 ειδικών φρουρών, κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης.
Αυτή είναι η ομολογία της αποτυχίας του εγχειρήματος, από την πλευρά της Κυβέρνησης. Μήπως τώρα πια, αφού η άοπλη πανεπιστημιακή αστυνομία ενσωματώνεται στην κανονική, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα Πανεπιστήμια ως μέρος της ελληνικής επικράτειας είναι στην αρμοδιότητα της κανονικής αστυνομίας όταν εκεί συμβαίνουν έκνομες πράξεις;

Όσο για τον κ. Μηταράκη που είχε την ιδέα ως νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για έφιππη αστυνομία για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους, δηλαδή για 6-8 έφιππους αστυνομικούς στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές υποδοχής επισήμων, το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε.