ΠΑΣΟΚ : «Επιστρατευμένοι» υποψήφιοι, όπου δεν υπάρχουν «εθελοντές»;

Σε λύσεις έκτακτης ανάγκης και με υψηλό ρίσκο, ίσως οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει προσφορά υποψηφιοτήτων από το χώρο, όπως η περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να «χρωματιστούν» με την κομματική στήριξη.

Όλα είναι θέμα κεντρικής πολιτικής στρατηγικής και άρα σε μεγάλο βαθμό θέμα προέδρου, ιδίως για τις περιφέρειες. Αν το κόμμα θέλει πραγματικά να παίξει τα… ρέστα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με σκοπό να εμφανιστεί ως οιωνεί αξιωματική αντιπολίτευση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάποιοι θεωρούν ότι ίσως θα έπρεπε να «επιστρατευτούν» ακόμη και εν ενεργεία βουλευτές, προκειμένου το κόμμα να έχει επιδόσεις ανάλογες του εκτοπίσματός του στην Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στην Πάτρα παρουσία του Κ. Σκανδαλίδη κάποιοι είπαν ότι οι εν ενεργεία βουλευτές έχουν πάρει ήδη «προβάδισμα» μέσω της κάλπης των εθνικών εκλογών έναντι άλλων πιθανών υποψηφιοτήτων και αυτό το προβάδισμα θα μπορούσαν να το έχουν ως «προίκα» στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πάντως μια τέτοια προοπτική έχει το ρίσκο ο βουλευτής που θα επιστρατευτεί απλώς για να πάρει ένα καλό ποσοστό, αφού στη συνέχεια θα επιστρέψει στα της βουλής, να εγκαταλείψει πλήρως την αυτοδιοίκηση, κάτι που βέβαια οι τοπικές κοινωνίες δεν το επιθυμούν, όχι μόνο γιατί δεν θέλουν την εμπλοκή των κομμάτων σε τόσο μεγάλο βαθμό στα τοπικά δρώμενα, αλλά και γιατί θέλουν να υπάρχει μια αντιπολίτευση στα περιφερειακά ή δημοτικά συμβούλια.