«Εθελοντές όχι», κομματική «αγγαρεία» ναι

Σε ποια πρόσωπα θα καταλήξουν στο τέλος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κανείς δεν το ξέρει. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι μιλάμε για είτε για εν ενεργεία, είτε για επιλαχόντες βουλευτών των δύο κομμάτων.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα «παίζουν» έντονα τα ονόματα των Μ. Ζαμπάρα και Δ. Καλαματιανού από το ΣΥΡΙΖΑ και του Μ. Κατρίνη, καθώς και του επιλαχόντα Δ. Κωνσταντόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι και στην περίπτωση της Περιφέρειας και στις περιπτώσεις κάποιων Δήμων, που αναζητούνται υποψήφιοι, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο, κανείς δεν έχει βγει μπροστά να πει «εγώ θέλω και ξεκινώ να συγκροτήσω ένα συνδυασμό».

Και αυτό οι τοπικές κοινωνίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αντιλαμβάνονται, ασχέτως να πλέον η λέξη «χρίσμα» έχει βαφτιστεί «στήριξη» από τα κόμματα.

Επομένως, αφού η όποια υποψηφιότητα περνά από αυτή την κομματική ζύμωση, που εδώ που φτάσαμε 40 μέρες πριν την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο, μιλάμε για κομματική επιστράτευση. Αλλά στο στρατό, υπάρχουν και οι αγγαρείες…