Δημοσκοπήσεις για Περιφέρειες και Δήμους

Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης σε περιφέρειες και δήμους πλησιάζουν. Σε όλη τη χώρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί ένας αναβρασμός.

Οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν το χρίσμα από τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών στήνονται, τα «παζάρια» για τις συμμαχίες κορυφώνονται και οι προεκλογικές εκστρατείες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας.Τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται και η προσέλκυση υποψηφίων με έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες είναι στην καθημερινή ατζέντα των επικεφαλής των παρατάξεων.

Μυστικές δημοσκοπήσεις

Σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας οι υποψήφιοι έχουν αναθέσεις σε εταιρείες δημοσκοπήσεις. Και εκείνες με τη σειρά τους τρέχουν να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις έρευνες της κοινής γνώμης και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Και ο χρόνος πιέζει καθώς επιδιώκουν να έχουν ολοκληρώσει τις δημοσκοπήσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου. Κι αυτό καθώς θέλουν να πιάσουν το σφυγμό μέχρι τις 31 Ιουλίου. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των θερινών διακοπών και οι ψηφοφόροι μόνο στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν το μυαλό τους.

Όπως μαθαίνω οι δημοσκόποι πέρα από το πρόβλημα των καλοκαιρινών διακοπών έχουν κι άλλο ένα να αντιμετωπίσουν. Φυσικά σε κάθε περιφέρεια και δήμο υπάρχουν τα ακλόνητα φαβορί όπως κι εκείνοι που κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν. Ωστόσο το εκλογικό κλίμα δεν έχει ακόμη ζεσταθεί ώστε να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για περιφέρειες και δήμους που μπορεί να αλλάξουν χέρια. Έτσι οι σοβαροί δημοσκόποι συνιστούν «ψυχραιμία» και «πολύ τρέξιμο» στους υποψηφίους.

πηγή : ot.gr