Ποιοι εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Αιτωλοακαρνανία

Η επικύρωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας για τις περιφερειακές εκλογές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η σταυροδοσία στο 100% των εκλογικών τμημάτων στη Δυτική Ελλάδα.

Ωστόσο η κατανομή των εδρών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας είναι πλέον δεδομένη, αφού η δύναμη των παρατάξεων έχει οριστικοποιηθεί. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι βάσει του εκλογικού νόμου, όταν η εκλογή γίνεται από την πρώτη Κυριακή και με ποσοστό άνω του 50% η κατανομή των εδρών γίνεται με αναλογικότερο τρόπο κάτι που ευνοεί τις μικρότερες σε δύναμη παράταξεις.
Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία η παράταξη του εκλεγέντος εκ νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη εκλέγει οκτώ συμβούλους στην Αιτωλοακαρνανία, η παράταξη του Σπύρου Σκιαδαρέση εκλέγει δύο έδρες, όπως και η παράταξη Καρπέτα, αλλά και η παράταξη του Σωτήρη Παρίση.

Η ενσωμάτωση της σταυροδοσίας, από το υπουργείο Εσωτερικών, είναι περίπου στο 90% και αν δεν αλλάξει κάτι τα πρόσωπα που εκλέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί.

Αναλυτικά εκλέγονται (δίπλα οι μέχρι τώρα σταυροί τους):
Από την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη:
Μαυρομμάτης Αθανάσιος 24.038
Κατσακιώρης Νικόλαος 19.827
Δημητρογιάννης Λάμπρος 13.493
Δαουτίδης Κωνσταντίνος 9.756
Παΐσιος Χρήστος 9.203
Κοντογιάννης Γεώργιος 8.625
Μπλέτσας Στυλιανός 6.694
Βούλγαρη Αμαλία 6.264

Από την παράταξη του Σπύρου Σκιαδαρέση:
Κωστακόπουλος Χρήστος 2.021
ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΖΗΚΟΥ 1630

Από την παράταξη του Κώστα Καρπέτα :
Μασούρας Δημήτριος 1.937
Αυγέρης Σάββας 1.792

Από την παράταξη του Σωτήρη Παρίση:
Καρναβιάς Ιωάννης 1.634
Αραβανής Γεράσιμος 1.498