Τα σωστά (λίγα) μέτρα που παίρνονται, «προστατεύονται»;
Πολλά θα θέλαμε να σχολιάσουμε από τα όσα είπε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, στην ημερίδα που είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ο Δήμος Αγρινίου για το θεσμό της Οικογένειας, αλλά η αστική ευγένεια της στήλης δεν μας το επιτρέπει. Έτσι λοιπόν την ατάκα «να κάνουμε ξανά μόδα την οικογένεια» θα την προσπεράσουμε.
Θα σταθούμε όμως στα μέτρα που είπε η κα Κεφαλά που πάρθηκαν από την κυβέρνηση προς ενίσχυση της οικογένειας. Υπάρχει βεβαίως η αντίρρηση ότι με αύξηση 400 ευρώ στο επίδομα γέννας για το πρώτο παιδί δεν αντιμετωπίζεται το δημογραφικό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η στήλη δεν θα βγάλει τον αρνητισμό που βγάζουν συνήθως οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα.
Έχουμε όμως την εξής απορία: έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση αν κάποια μέτρα που πάρθηκαν, λόγω «αστοχιών» -για να το θέσουμε κομψά σε άλλους- τομείς, δεν απέδωσαν καθόλου; Γιατί, η κυβέρνηση μιλά για τη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη, αλλά επειδή η αγορά μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη, πρόσφατα χρειάστηκε νέα κυβερνητική παρέμβαση (πλαφόν), όταν διαπιστώθηκε ότι το βρεφικό γάλα πωλείται στην Ελλάδα 200% ακριβότερο απ’ ό,τι στη Σουηδία; Οι νέοι γονείς δεν «είδαν» επί της ουσίας αυτή τη μείωση του ΦΠΑ. Οι προθέσεις μπορεί να είναι καλές, κάποια μέτρα βεβαίως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αν αυτά τα μέτρα που παίρνουν δεν «προστατεύονται» από άλλες παθογένειες, ώστε να πιάσουν τόπο, τότε είναι δώρο – άδωρο…