E, όχι και ρεμπέσκέδες, μάλλον χαϊβάνια στην εξωτερική πολιτική

Ο ρεμπεσκές είναι ο ανεπρόκοπος, ο τεμπέλης. Και το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα με τα Σκόπια δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσει ρεμπεσκέ, όταν έδειξε τόση σπουδή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποτίθεται ότι θα έλυνε μια για πάντα τα προβλήματα με τη βόρεια γείτονα χώρα.

Επομένως, η Ντόρα Μπακογιάννη μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει και μπερδεύτηκε. Και πώς να μην μπερδευτεί κανείς με όλα αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική πολιτική τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ράμα από την Αθήνα θέτει θέμα Τσάμηδων, οι Σκοπιανοί πολιτειακοί παράγοντες επικαλούνται δήθεν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για να μιλούν όπως θέλουν και να λένε τη χώρα τους «Μακεδονία» σκέτο. Ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει να μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, όταν υποτίθεται ότι μετά από τις περσινές διπλές εθνικές εκλογές και τη συζήτηση για τα αποτελέσματα στη Ροδόπη με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα είχαμε βάλει τουλάχιστον ένα «φρένο» στην επιδίωξη της Τουρκίας να οικειοποιηθεί τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ρεμπέσκέδες ίσως να μην είμαστε, αλλά με τέτοια εξωτερική πολιτική και μάλιστα με διακομματική συναίνεση, περισσότερο με χαϊβάνια μοιάζουμε…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr