Η… μπανανία ζητά βοήθεια απέναντι στις πολυεθνικές

Το κριτήριο πάνω από την κάλπη

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν ότι η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι δημοσκοπικά έχει άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας στους δύο πολίτες θα προσέλθουν στη κάλπη βλέποντας την εκλογική διαδικασία σαν μια ευκαιρία διαμαρτυρίας. Μάλιστα το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να απορρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί σταθερότητας, προκαλεί έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στα γαλάζια επιτελεία, που βλέπουν επιπλέον ότι η ακρίβεια – το τέρας που η κυβέρνηση ακόμη δεν κατάφερε να δαμάσει- αποτελεί το νούμερο ένα κριτήριο ψήφου, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Το Μαξίμου κοιτάζει με προβληματισμό κυρίως τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, όπου υπάρχουν αντιδράσεις για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και ενστάσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Παράλληλα ανησυχεί έντονα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει ότι η ακρίβεια είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.Στην έρευνα της ALCO για τον Alpha το 78% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει την επιλογή στις ευρωεκλογές. Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN το 80,8% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας, ενώ το 19,2% θα απέχει από την κάλπη.

Διόλου τυχαία λοιπόν δεν ήταν η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν για τις πρακτικές των πολυεθνικών. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιλέγει την τακτική να μην κρύψει το πρόβλημα, αλλά να εμφανίζεται ότι συνεχώς κάτι κάνει για το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας. Βέβαια αυτό εμπεριέχει και κάποιο ρίσκο: Δηλαδή πάνε αρκετοί μήνες από τότε ο Πρωθυπουργός έστελνε μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία». Στο μεσοδιάστημα όμως λουστήκαμε τις πρακτικές των πολυεθνικών και τώρα περιμένουμε αντίδραση από μια Κομισιόν, που τελεί υπό ημερομηνία λήξης λόγω των ευρωεκλογών…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr