Εκτός φυλακής o 33χρονος Αγρινιώτης για την απόπειρα βιασμού στη Λευκάδα

Ελαφρυντικά αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 33χρονο Αγρινιώτη δινοντάς του και αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αγρινίου βρέθηκε την Πέμπτη ο 33χρονος Αγρινιώτης που πέρυσι το Μάιο κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού μιας 21χρονης γυναίκας στη Λευκάδα.

Ο 33χρονος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία φέρεται να είχε στήσει «ενέδρα» στην 21χρονη, όταν εκείνη πρώτες πρωινές ώρες επέστρεφε στο σπίτι της και δέχτηκε στην αυλή του σπιτιού της την επίθεση του 33χρονου, ο οποίος την χτύπησε και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η 21χρόνη όμως αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει καλώντας σε βοήθεια. Περίοικοι που άκουσαν τις φωνές 21χρονης κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία κατάφερε να συλλάβει το δράστη σχεδόν άμεσα.

Ο 33χρονος Αγρινιώτης που βρίσκονταν στη Λευκάδα ως εποχικά εργαζόμενος στον τουρισμό στη συνέχεια κρίθηκε προφυλακιστέος και προχθές, Πέμπτη, η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Αγρίνιο.

Μετά την ακροαματική διαδικασία όμως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου, αφού αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς, επέβαλε στον 33χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών, δίνοντας ταυτόχρονα αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του. Έτσι ο 33χρονος είναι πλέον εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της προσέγγισης της παθούσας.
Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο ποινής για την απόπειρα βιασμού ξεκινά από τα 10χρόνια κάθειρξης. Ωστόσο η αναγνώριση των ελαφρυντικών ήταν καταλυτικής σημασίας για να πέσει η ποινή που επιβλήθηκε στον 33χρονο κάτω από αυτό το πλαίσιο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, αφού εξήγησε ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ενόσω ήταν ήδη προφυλακισμένος, ανέφερε : «Μελετώντας τη δικογραφία, σε συνεργασία πάντα με τον κατηγορούμενο, εντοπίσαμε κάποιες ασάφειες και κάποιες αστοχίες σε ό,τι αφορά το συλλεγέν προανακριτικό υλικό. Αυτές έχουν ήδη αναδειχθεί, προβλήθηκαν νομικοί ισχυρισμοί, τόσο για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της αποδιδόμενης στον κατηγορούμενο κατηγορίας, καθώς επίσης και για την αναγνώριση ελαφρυντικών».

«Ο κατηγορούμενος», πρόσθεσε ο Χρήστος Τσιμπούκης, «έχει ήδη ασκήσει έφεση και αναμένει την πλήρη δικαίωσή του στο δεύτερο βαθμό. Όσο για την ποινική του μεταχείριση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου ήδη αισθάνεται δικαιωμένος».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία μετά τη σύλληψη του 33χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του τρία αρχαία νομίσματα και ένας ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων και έτσι σχηματίστηκε σε βάρος του ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων. Η υπόθεση αυτή προχωρά ξεχωριστά καθώς αναμένεται η εκτίμηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr