Aγρίνιο: Εκτός φυλακής οι ανήλικοι ληστές

Δύο χρόνια με αναστολή και περιοριστικούς όρους τους επέβαλε το Δικαστήριο Ανηλίκων και πλέον αποφυλακίζονται
Είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών στο Αγρίνιο

Εκτός φυλακής θα βρεθούν μετά την απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων οι δύο ανήλικοι, που συνελήφθησαν το περασμένο Δεκέμβριο έχοντας διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών στο Αγρίνιο.

Οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών, είχαν συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 στα πλαίσια του αυτοφώρου μετά από ληστεία που διέπραξαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Αγρίνιο καταφέρνοντας με την απειλή μαχαιριού να αποσπάσουν από τον υπάλληλο του καταστήματος το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η έρευνα της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι νωρίτερα το δίδυμο των ανηλίκων -και μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών περίπου- είχε διαπράξει πέντε κλοπές (εκ των οποίων η μια απόπειρα), σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, πρατήριο υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικο του Αγρινίου, αφαιρώντας συνολικά μια μοτοσικλέτα, 1.175 ευρώ, λαχεία αξίας 1.362 ευρώ, ένα μαχαιράκι και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συγκρότηση οργάνωσης – συμμορίας με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, διακεκριμένες κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Ενώ στη συνέχεια κρίθηκαν αμφότεροι προφυλακιστέοι.

Σήμερα, βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, το οποίο αφού τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Έτσι θα βρεθούν πλέον εκτός φυλακής με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Α.Τ. και της απαγόρευσης της μεταξύ των συναναστροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ήρθε λίγα 24ωρα πριν από την παρέλευση του εξάμηνου που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης για τους ανήλικους παραβάτες.

Στην πλευρά πάντως των κατηγορούμενων καταγράφεται ικανοποίηση μετά από τη δικαστική απόφαση, καθώς εις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 17χρονου, ο δικηγόρος Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ποινική μεταχείριση του ανήλικου παραβάτη, έχοντας εδραία -όπως είπε- την πεποίθηση ότι με την επανένταξή του στην κοινωνία θα έχει όλο το χρόνο για να υλοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά του, όπως κάθε νέος που βρίσκεται σε αυτή την ευαίσθητη ηλιακή κατάσταση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr