«Κατέπεσε» η οπαδική συμμορία για το αιματηρό επεισόδιο στο Πάρκο

Παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα το ΜΟΔ Λευκάδας μετέτρεψε το βαρύτατο κατηγορητήριο σε πλημμεληματικού χαρακτήρα

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας εκδικάστηκε σήμερα το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Πάρκου Αγρινίου και φέρεται να σημειώθηκε μεταξύ οπαδών του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού.

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων, εκ των οποίων οι έξι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, σχηματίστηκε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για αθλητική βία, σύσταση συμμορίας και απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και από κοινού. Η Εισαγγελική μάλιστα πρόταση ήταν να κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι όπως κατηγορούνται, κάτι που θα σήμαινε ποινές πολυετών καθείρξεων. Ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για τα κακουργήματα της αθλητικής βίας και της σύστασης συμμορίας και μετέτρεψε την κακουργηματική απόπειρα ανθρωποκτονίας στην πλημμεληματική κατηγορία των επικινδύνων σωματικών βλαβών, για την οποία και έκρινε αθώους δύο από τους επτά κατηγορούμενους και ενόχους τους υπόλοιπους πέντε επιβάλλοντας στους τρεις από αυτούς ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και στους άλλους δύο ποινή τριάμισι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η συμπλοκή μεταξύ των νεαρών που έλαβε χώρα στην περιοχή του Πάρκου και συγκεκριμένα στη συμβολή των Ξενοπούλου και Καππαδοκίας στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 είχε ως θύματα ένα 25χρονο που τραυματίστηκε στο μηρό με μαχαίρι και ένα 34χρονο που τραυματίστηκε ελαφρότερα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας και την προανάκριση που είχε γίνει προέκυπτε ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού και όχι μόνο. Μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών φέρονται να εμπλέκονται σε ένα ακόμη περιστατικό που είχε σημειωθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2023, όταν τέσσερις νεαροί λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο στο κέντρο του Αγρινίου, που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού.

Έτσι είχε δοθεί μέσα από συνεχή περιστατικά η εντύπωση ότι εξελίσσονταν στο Αγρίνιο μια ιδιότυπη οπαδική βεντέτα μεταξύ οπαδών του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού.
Ωστόσο, τουλάχιστον για το συμβάν στο Πάρκο του Αγρινίου, το ΜΟΔ Λευκάδας έκρινε διαφορετικά αφαιρώντας το αθλητικό backround από τα αδικήματα που καταλόγισε στο τέλος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόφαση του Δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τσιμπούκης δήλωσε : «Είχα την τιμή να αναλάβω την υπεράσπιση δύο εκ των κατηγορουμένων. Σήμερα ο ένας εξ΄αυτών, προφυλακισθείς για περίπου εννέα μήνες, κρίθηκε αθώος, άρα προφανώς και δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος με την έκβαση της ποινικής δίκης. Σε ό,τι αφορά τον έτερο εντολέα μου, που καταδικάστηκε σε ποινή τριών ετών με αναστολή εξακολουθεί να δηλώνει αθώος και να αρνείται το σύνολο των πράξεων, ήδη όμως σε μεγάλο βαθμό θεωρείται και αυτός δικαιωθείς σε ό,τι αφορά την απόκρουση εξ’ αρχής των κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα με βαρύτατες στερητικές της ελευθερίας ποινές».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr