Να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα ΚΙΕΦ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι φοβάται για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της Τουρκίας στη Θράκη και στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή αυτό το κομμάτι της πατρίδας μας να μετατραπεί σε «νέο Κοσσυφοπέδιο».

Αυτό αναφέρεται επειδή η κυβέρνηση αδιαφόρησε επιδεικτικά για τη δραστηριότητα του πολιτικού φορέα «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ), που έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές.

Αυτό το μόρφωμα, η ηγεσία του οποίου συνδέεται άμεσα με την Τουρκία, πρώτευσε σε δύο νομούς της Θράκης. Πήρε το 27,16% των ψήφων στην Ξάνθη και το 36,10% στη Ροδόπη. Η πρόεδρός του αναφέρεται διαρκώς στους «Τούρκους» της «Δυτικής Θράκης» και ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάννης, πάνω στην οποία έχει βασιστεί μεγάλο μέρος των σχέσεών μας με την Τουρκία.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του ΚΙΕΦ, μετά το πέρας των εκλογών δήλωσε: «Κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και μας ψήφισε είπε “Είμαι Τούρκος”». Είναι απορίας άξιον πώς η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, φυσικά, η Δικαιοσύνη δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την απειλή για την ειρήνη, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, την οποία εγείρουν η δράση και η ρητορική αυτού του κόμματος.

Για τους «Σπαρτιάτες» και τη σχέση αυτού του κόμματος με τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη τα ανακλαστικά του κράτους, των θεσμών, της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων ήταν ταχύτατα. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να αποτελεί «σκιώδη» αρχηγό κόμματος κάποιος που έχει καταδικαστεί, έστω σε πρώτο βαθμό, για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μπορεί, όμως, να είναι σκιώδης αρχηγός κόμματος ο ηγέτης της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης του κόσμου, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους; Μπορεί να συνδέονται πολιτικοί κόμματος που συμμετέχει σε ελληνικές εκλογές με τον αρχηγό ενός κράτους που έχει διαπράξει γενοκτονίες, εισβολές σε ξένα κράτη, σφαγές, διώξεις και καταπιέζει εκατομμύρια Κούρδους και αντιφρονούντες;

Η Θράκη κινδυνεύει και η θέση εκτός νόμου του ΚΙΕΦ είναι μονόδρομος.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr