Το αξιακό χάος που χωρίζει τους δύο τελευταίους Επίτιμους Δημότες του Αγρινίου

Eίναι από τις αποφάσεις του Δήμου Αγρινίου που πραγματικά τις χαίρεσαι! Και ξέρεις ότι δεν πρόκειται να μετανιώσεις που τις χαίρεσαι! Η ανακήρυξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου σε Επίτιμο Δημότη Αγρινίου είναι κάτι που πραγματικά σε κάνει να αισθάνεσαι τιμή και υπερηφάνεια. Μπράβο λοιπόν στο Δήμαρχο που το εισηγήθηκε, μπράβο στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε ομόφωνα την απόφαση αυτή!

Βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αμέσως προηγούμενη προσωπικότητα που αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Δημότη Αγρινίου ήταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο άνθρωπος που έχει καταβαραθρώσει το κύρος του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας στα μάτια των πολιτών, τότε πραγματικά αναρωτιέσαι : Τελικά εμείς χθες τιμήσαμε ή προσβάλλαμε το Μητροπολίτη Ιερόθεο, δίνοντάς του το ίδιο βραβείο; Γιατί, αν η Σακελλαροπούλου, που είναι μια διαρκής προσβολή για αυτό που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία, αξίζει την τιμή του Επίτιμου Δημότη, τότε αναλογικά στο Μητροπολίτη Ιερόθεο θα έπρεπε να του φτιάξουμε και καμιά δεκαριά ανδριάντες τουλάχιστον!

Οποία τραγική ειρωνεία μετά τη Σακελλαροπούλου, που κατέβηκε από το βάθρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να πανηγυρίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων, να γίνεται Επίτιμος Δημότης ένας Μητροπολίτης. Αλλά βέβαια το γεγονός ότι τους τελευταίους δύο Επίτιμους Δημότες τους χωρίζει ένα ηθικό και αξιακό χάος, έχει εξήγηση… Και η εξήγηση είναι πως τα βραβεία αυτά δίνονται εν είδει πολιτικών χειρισμών και σκοπιμοτήτων της εκάστοτε πολιτικής συγκυρίας. Και η συγκυρία, όταν πια στις ευρωεκλογές καταγράφηκε και η αντίδραση των πολιτών μεταξύ άλλων και στο γάμο των ομόφυλων, δείχνει ότι η σκέψη του Δημάρχου Αγρινίου για το Μητροπολίτη Ιερόθεο ήταν διπλά σοφή!!!

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr