Όργιο με την ευλογία του Δήμου Αγρίνιου: 97 στους 100 παράνομοι με τα τραπεζοκαθίσματα!

Για το Δήμο Αγρινίου η πανδημία επηρέασε οικονομικά μόνο την εστίαση… Πρόκειται για ανοχή ή σκανδαλώδη εύνοια; 

Το χάος που επικρατεί στο κέντρο του Αγρινίου με την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από επαγγελματίες πλέον επιβεβαιώνεται από τη Δημοτική Αρχή και τους ελέγχους που έγιναν ενόψει καταληκτικής ημερομηνίας που δόθηκε στις επιχειρήσεις, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και να πληρώσουν για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής και μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» Γιάννη Καλλίμορφου, ο αντιδήμαρχος Λάμπρος Σκουφής, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, αποκάλυψε ότι πρόσφατα έγιναν 100 έλεγχοι και μόνο τρεις επαγγελματίες βρέθηκαν απολύτως νόμιμοι, καθώς άλλοι δεν είχαν καθόλου άδεια και άλλοι είχαν υπέρβαση των τετραγωνικών, που δικαιούνται.

Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι το αν αυτοί οι έλεγχοι επέφεραν κάποια πρόστιμα ή κάποιες άλλου τύπου ποινές. Φαίνεται όμως ότι αυτοί έγιναν προκειμένου να πιεστούν οι επαγγελματίες της περιοχής να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με το θέμα των κοινοχρήστων χώρων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη ρύθμιση των εμπορικών θεμάτων αντιδήμαρχο, Πάνο Μαρνέζο, απόρροια των ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας ήταν να υπάρξουν 17 νέες αιτήσεις από επαγγελματίες που δεν είχαν κάνει ποτέ αίτηση, είτε είχαν αρκετά (τρία -τέσσερα) χρόνια να κάνουν. Δηλαδή μιλάμε για πλήρη αυθαιρεσία…. Επίσης υπήρξαν και 13 αιτήσεις για ανανέωση της άδειας από επαγγελματίες που υποτίθεται ότι δεν πρόλαβαν….

Ο Δήμος Αγρινίου προειδοποιεί βεβαίως τους επαγγελματίες ότι πλέον από 1/7 δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και δημιουργείται και επιτροπή κατάσχεσης, προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβει για να μαζέψει παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Η ουσία όμως του ζητήματος είναι ότι ο Δήμος Αγρινίου στο συγκεκριμένο ιδιαίτερα κλάδο των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει επιδείξει μία σκανδαλώδη και ύποπτη από ένα σημείο και μετά ανοχή με αποτέλεσμα, όπως ειπώθηκε από τα αρμόδια χείλη κάποιοι να μην είναι τυπικοί ούτε στις πληρωμές τους, κάποιοι ως προς το χώρο που τους έχει δοθεί από το Δήμο και κάποιοι και στα δύο μαζί.

«Δεν αγνοήσαμε πώς ο κορωνοϊός έπληξε ιδιαίτερα αυτές τις επιχειρήσεις», είπε σε μία αποστροφή της τοποθέτησης του ο αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος. Βρισκόμαστε όμως περίπου δύο χρόνια από τότε που ήρθησαν και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα της πανδημίας για τον συγκεκριμένο κλάδο. Και εύλογα αναρωτιέται κανείς αν ο Δήμος Αγρινίου έχει δείξει ανάλογη ανοχή σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες…

Κάτι που επίσης να συζητείται στο Δήμο Αγρινίου είναι το πόσα είναι τα χρήματα που οφείλονται από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων… Σίγουρα θα πρόκειται για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο είναι βέβαιο πως όταν τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μαθαίνουν για επιχειρήσεις που δεν είχαν κάνει ποτέ αίτηση για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και για χρόνια ολόκληρα η δημοτική αστυνομία δεν έκανε ελέγχους, πώς να ξέρεις ποιο είναι το ποσό που οφείλεται στο Δήμο…; Δυστυχώς για το Δήμο Αγρινίου η πανδημία επηρέασε οικονομικά μόνο την εστίαση…. Εμείς οι υπόλοιποι που πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη, νερά και οτιδήποτε άλλο στο Δήμο είμαστε προφανώς κορόιδα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr