Όταν νιώθεις το… απλικό αεράκι της Τριχωνίδας

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Κώστα Πιστιόλα για ένα «διαφορετικό καλοκαιρινό Αγρίνιο», όπως λέει χαρακτηριστικά, υποθέσαμε από ότι μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο Πάμε Ψηλά” να έχει πρόγραμμα ακόμα και για την αλλαγή των μετεωρολογικών – κλιματολογικών συνθηκών του Αγρινίου. Ευτυχώς όμως όχι δεν το πήγε τόσο μακριά….

Η πρόταση του όμως δεν αφορά το… καλοκαιρινό Αγρίνιο, αφορά το να φύγουν οι Αγρινιώτες από το Αγρίνιο το καλοκαίρι και να πάνε στην Τριχωνίδα, όπου εκεί ο Κώστας Πιστιόλας προτείνει να φτιάξουμε ένα θερινό σινεμά και ένα ανοιχτό θέατρο.

Δυστυχώς έχει καθιερωθεί κάθε ένας που ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα να πρέπει να πει κάτι καλό για την Τριχωνίδα. Ωραία η Τριχωνίδα, αλλά δεν βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό γεωγραφικό ύψος και πλάτος σε σχέση με την πόλη του Αγρινίου για να έχει διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Δεν υπάρχει κάποιο αλπικό αεράκι στην Τριχωνίδα.

Όταν μάλιστα το καλοκαίρι επικρατεί άπνοια ή ένας ανεπαίσθητος άνεμος μόλις ενός ή δύο μποφόρ, οι συνθήκες στην Τριχωνίδα συνυπολογίζοντας την υγρασία της λίμνης όχι μόνο δεν είναι διαφορετικές από αυτές του Αγρινίου, αλλά ίσως να είναι και χειρότερες.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr