Αεροδρόμιο Ακτίου: Ενθαρρυντικός ο Μάιος για νέο ρεκόρ το 2024

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τη φετινή τουριστική κίνηση δείχνει ο πρώτος μήνας του ελληνικού καλοκαιριού, καθώς το Μάιο το 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece σημείωσαν αύξηση στην κίνησή τους κατά 11,3% φτάνοντας σχεδόν τα 3,29 εκατ. επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική επιβατική κίνηση, δηλαδή από την αρχή της χρονιάς έως και το Μάιο, σημείωσε άνοδο 9,2%, με πάνω από 7,4 εκατ. τουρίστες να διακινούνται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Η διεθνής κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 9,6% σε ετήσια βάση και η κίνηση εσωτερικού ενισχύθηκε σε ποσοστό 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Με ανάλογους ρυθμούς κινούνται τα πράγματα και στο αεροδρόμιο του Ακτίου που εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση στη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου το 2023 κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών στην επιβατική του κίνηση με 817.206 επιβάτες, δηλαδή 5,6% περισσότερους, έναντι της κίνησης του 2022. Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα για φέτος είναι αν θα καταφέρει το αεροδρόμιο του Ακτίου να εγγράψει ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου λοιπόν διακινήθηκαν 5,4% περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας σχεδόν του 77.000 επιβάτες. Σε επίπεδο πενταμήνου το αεροδρόμιο του Ακτίου κινείται ανοδικά κατά 3,5% στην επιβατική κίνηση, αν και μέχρι τον Απρίλιο η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι ήταν μειωμένη κατά 7%, δείγμα του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο εξυπηρετεί περιοχές με ακόμη μεγαλύτερη εποχικότητα στην τουριστική τους κίνηση.

Τα μηνύματα λοιπόν για ένα νέο ρεκόρ φέτος είναι ενθαρρυντικά από τον πρώτο τουριστικό μήνα της χρονιάς. Και όχι μόνο αυτό. Αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει πρόσθετα δρομολόγια για φέτος από κάποιες πόλεις της Γερμανίας, ειδικότερα για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου.

Βεβαίως ο τουρισμός στην περιοχή δεν είναι τόσο αναπτυγμένος όσο σε άλλες περιοχές της χώρας, οπότε λογικά δεν κινδυνεύει από το σύνδρομο της… κόπωσης που κινδυνεύουν άλλες δημοφιλείς περιοχές της χώρας, ωστόσο θα είναι σημαντικό ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί νέο ρεκόρ η τουριστική κίνηση στην περιοχή να μείνει έστω στα περσινά επίπεδα. Και αυτό γιατί με τις επενδύσεις που σχεδιάζονται στην περιοχή στο κλάδο των ξενοδοχειακών, αλλά και λιμενικών υποδομών, -με κορυφαία ίσως το Varko Bay στην Πογωνιά- είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η επισκεψιμότητα της ευρύτερης περιοχής όλο και περισσότερο θα αυξάνεται.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr